- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Podatak koji jasno oslikava pozadinu „potopa“ u Glazgovu

© REUTERS / CARL RECINEFudbaleri Crvene zvezde posle poraza od Rendžersa u Glazgovu
Fudbaleri Crvene zvezde posle poraza od Rendžersa u Glazgovu - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Utakmica Crvene zvezde i Rendžersa nije se dobro završila po srpskog predstavnika, ali je crveno-belim navijačima ostao posebno gorak ukus u ustima zbog raznoraznih dešavanja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Za samo 24 minuta prvog poluvremena Zvezda je doživela pakao na stadionu „Ajbroks“, pošto je primila dva gola, dok su joj na drugoj strani dva pogotka poništena, uz promašen penal, a onda i još jedan poništen gol u završnici meča.
Utisak „na oko“ bio je da je Zvezda u neku ruku bila i bolji rival od škotskog kluba, ali je stanje na semaforu momentalno obaralo takva razmišljanja.
Ipak, napredna statistika koja se pojavila posle utakmica otkrila je da ono što je urađeno na terenu nije baš najbolje oslikano rezultatom od 3:0 za Rendžers, iako se nikome ne može zameriti ako kaže da je Zvezda u Glazgovu doživela debakl.
Naime, podatak koji se zove očekivani golovi (expected goals, xG), odnosno statistika koja pokazuje očekivane golove na osnovu urađenog na utakmici, bio je na strani gostiju.
Očekivani golovi za Rendžers bili su 1,65, a za Zvezdu 2,4, iako je na semaforu bilo 3:0. Sličan slučaj je i sa očekivanom opasnošću, gde su Škoti bili na 1,28, a Srbi na 1,37.
Posed lopte često može da bude nebitan, a pogotovo kada se igra protiv ostrvskih ekipa, ali je i on bio na strani crveno-belih koji su loptu u svojim nogama imali 52,8 odsto vremena.
Očekivani golovi prema mnogim stručnjacima mnogo jasnije oslikavaju ono što se desilo na utakmicama, ali je potrebno istaći i da je Rendžers imao osam šuteva u okvir gola, naspram Zvezdina četiri. Doduše, tri poništena gola i promašen penal pred golom koji je branio 40-godišnji Alan Mekgregor u tu statistiku ne ulaze...
Sve u svemu, revanš je na programu 17. marta na beogradskoj „Marakani“, a pred izabranicima Dejana Stankovića je (ne)moguća misija.
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
SPORT
Zvezdi je sreća okrenula leđa, ali nije gotovo: „Hrabro, ne i ludo – rani gol menja sve“
Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
SPORT
Nekada Groningen i KPR, nekada Mance i Milko, a sada: „Završavamo evropsku misiju“ /video/
Stadion Čelsija - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
SPORT
Podrška proteranom Rusu – vlast stvara pritisak, a velikan je pred kolapsom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala