- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin i Lukašenko: Sukob u Ukrajini se može rešiti u bilo kom trenutku

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Predsednici Rusije i Belorusije, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko, razmotrili su tokom današnjeg sastanka u Moskvi tok ukrajinsko-ruskih pregovora i zaključili da, ukoliko Kijev to želi, sukob može biti rešen u bilo kom trenutku, saopštila je portparolka beloruskog lidera Natalija Ejsmont.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prema njenim rečima, sastanku je prisustvovao i pomoćnik ruskog predsednika Vladimir Medinski, šef delegacije Rusije u pregovorima s Ukrajinom.

Isporuka vojne tehnike Minsku

Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin su se tokom sastanka u Moskvi dogovorili o isporuci savremene vojne tehnike Minsku.
„Tokom razgovora su veliku pažnju posvetili razvoju vojno-industrijskog kompleksa i odbrani Savezne države. Između ostalog su se dogovorili da Rusija u bliskoj budućnosti isporuči Belorusiji najsavremenije primerke vojne tehnike“, rekla je Natalija Ejsmont, a prenosi agencija Belta.
Ona je dodala da će zauzvrat „Belorusija povećati snabdevanje modernim poljoprivrednim mašinama i putničkim vozilima, kao i drugim mašinskim proizvodima".

Zajednički odgovor na sankcije

Dvojica lidera su se dogovorila i o zajedničkim koracima u vezi sa zapadnim sankcijama, uključujući i cene energenata, rekla je Natalija Ejsmont.
„Drugi deo razgovora bio je posvećen aktuelnim pitanjima bilateralnih odnosa i izgradnje saradnje pod teškim pritiscima Zapada i Sjedinjenih Američkih Država i hibridnim ratom koji je pokrenut protiv Rusije i Belorusije“, rekla je portparolka beloruskog predsednika. Putin i Lukašenko su razgovarali i saradnji u industriji, poljoprivredi i drugim oblastima.
Predsednici Belorusije i Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
RUSIJA
Lukašenko saopštio Putinu: Ukrajina spremala napad i na Donbas i Belorusiju
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
RUSIJA
Putin: Ima napretka u pregovorima sa Ukrajinom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala