- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko saopštio Putinu: Ukrajina spremala napad i na Donbas i Belorusiju

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Belorusije i Rusije
Predsednici Belorusije i Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko na početku sastanka sa ruskim liderom Vladimirom Putinom u Moskvi izjavio je da se Ukrajina spremala da napadne ne samo Donbas, nego i Belorusiju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

„Da nije pokrenuta specijalna operacija Rusije u Ukrajini, verujte mi, za nekoliko dana bismo sve to prošli, samo uz ogromne gubitke. Ne samo da su se spremali da napadnu Donbas, oni su opremili položaje za napad na Belorusiju“, rekao je beloruski lider, dodajući da ljudi u Belorusiji i Rusiji počinju polako da shvataju u ovoj situaciji „šta je šta i na čijoj strana je istina“.
Lukašenko je na sastanak sa Putinom doneo mapu koja otkriva plan napada na Belorusiju.
„Sada ću vam pokazati odakle se spremao napad na Belorusiju. Da šest sati pre operacije nije izvršen preventivni napad na položaje, četiri položaja, sada ću vam pokazati mapu, doneo sam – oni bi napali naše trupe u Belorusiji i Rusiji. Nismo mi pokrenuli ovaj rat, naša savest je čista“, saopštio je Lukašenko.
Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko doputovao je u radnu posetu Moskvi. U toku je sastanak sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. Kako je saopštila pres-služba beloruskog predsednika, lideri će razgovarati o aktuelnim pitanjima bilateralnih odnosa, razvoju savezničke kooperacije, ekonomskoj saradnji u uslovima sankcionog pritiska, kao i o situaciji u Ukrajini i regionu.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
RUSIJA
Putin: Ima napretka u pregovorima sa Ukrajinom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala