- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Ima napretka u pregovorima sa Ukrajinom

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Postoje određeni pozitivni pomaci u pregovaračkom procesu sa Ukrajinom, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa beloruskim liderom Aleksandrom Lukašenkom u Moskvi.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
„Naravno, informisaću Vas i o situaciji u vezi Ukrajine i pre svega o tome kako trenutno teku pregovori koji se sada vode gotovo svakodnevno. Kako su me obavestili naši pregovarači, tu ima određenih pozitivnih pomaka. Ispričaću vam detaljnije o svemu tome“, rekao je Putin Lukašenku.

Posledice sankcija

Lideri dve zemlje razgovarali su i o uticaju restriktivnih mera na ekonomiju Rusije i Belorusije.
Putin je istakao da je uvek bilo pokušaja da se ograniči razvoj Moskve i Minska, ali da su Rusi i Belorusi uvek uspevali da prevaziđu te poteškoće. On je podsetio da je SSSR zaista živeo u uslovima sankcija, razvijao se i ostvarivao kolosalne uspehe.
„Kao što smo i ranije govorili, uvek je bilo pokušaja da se ograniči naš razvoj, da se obuzda. Takvi pokušaji se i sada preduzimaju, ali intenzivnije, to je očigledno. Siguran sam da ćemo prevazići te poteškoće i da ćemo, naprotiv, steći više kompetencija, više mogućnosti da se osetimo nezavisnim, samostalnim“, rekao je Putin, istakavši da će „na kraju sve to ići u korist, kao što je bio slučaj i prethodnih godina“.
Lukašenko je odgovorio da su zapadne sankcije koje se sada uvode protiv Moskve i Minska – „svinjarija“.
„Više puta sam govorio da su i Rusija i Belorusija uvek pod sankcijama. Danas su većih razmera, ali mi smo već navikli na te zapadnjačke svinjarije. Sve je to nezakonito, nelegitimno, u suprotnosti sa svim međunarodnim sporazumima i dogovorima“, rekao je beloruski lider.
On je istakao da takvi izazovi nose potencijal za razvoj.
Pripadnici Narodne milicije DNR u Volnovahi - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
RUSIJA
Jutjub blokirao ruske medije širom sveta; SAD planirale da otvore biolaboratoriju na Krimu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala