- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezde su ugasile svetlost u Parizu

© AP Photo / Manu FernandezNejmar
Nejmar - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2022
Pratite nas
Pari Sen Žermen doživeo je novi brodolom na evrosceni, iako je sve ukazivalo da je na idealnom kursu! Ponovo su uložene stotine miliona evra u jurišu na toliko željeni trofej Lige šampiona, ali je još jednom usledilo surovo otrežnjenje i dokaz da novac nije garancija za uspeh.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Blickrig Reala presudio je „svecima“ u osmini finala Lige šampiona i upravo su zvezde prebogatog francuskog kluba bile te koje su ugasile svetla Pariza.
Parižani su poveli preko Kilijana Mbapea u 39. minutu, koji je u prvom susretu u Parizu postavio konačnih 1:0 i činilo se da je „kralj“ pred eliminacijom.
Ipak, nisu se predavali Benzema, Modrić i drugovi, već su početkom drugog poluvremena opredelili za visok presing koji je naterao golmana Pari Sen Žermene Đanluiđija Donarumu.
Aktuelni prvak Evrope i jedan od najperspektivnijih čuvara mreže koji je doveden kako bi se prebogati Parižani lakše domogli „ušatog pehara“, napravio je početničku grešku kada je umesto da ispuca jednu bezazlenu loptu, zakomplikovao sebi život i dozvolio Benzemi da ga natera na grešku u petercu.
Real je stigao do izjednačenja na neverovatno jeftin način i tada je došlo do žestokog pada u igri francuskog tima. Naprasno su se ugasile sve zvezde PSŽ-a. Nestale su! Mesija nije bilo na terenu, bio je „nevidljiv“, a Modrić, koji uskoro puni 37 godina stavio ga je „u džep“.
Benzema je bio koban po PSŽ u 76. i 78. minut, čime su i definitivno razbijene sve nade da bi klub sa Parka Prinčeva mogao u četvrtfinale, već se tamo naći kraljevski klub koji u svojim vitrinama ima impresivnih 13 titula vladara Starog kontinenta.
Da su zvezde ugasile svetlo u Parizu možda je i najbolje dočarala informacija koju je plasirao ugledni madridski sportski dnevnik „Marka“ otkrivši da je u svlačionici umalo izbila tuča između Nejmara i Donarume.
Navodno je Brazilac zamerio talentovanom golmanu na početničkoj grešci, ali mu ovaj nije prećutao već ga je okrivio za drugi gol Reala kada je Nejmar izgubio loptu, posle čega je usledila kontra Madriđana krunisana golom.
Samo 120 sekundi Karim Benzema je pokazao da je nemilosrdni egzekutor i da se neopravdano nije našao u užem izboru za „Zlatnu loptu“, jer sve ono što radi za Real iz utakmice u utakmicu, nedvosmisleno potvrđuje da je Francuz jedna od najboljih „devetki“ sveta trenutno, ako ne i najbolja.
Pari Sen Žermen je tokom leta uložio astronomske sume kako bi dodatno pojačao „drim-tim“.
Iako su Mesi, Ramos i Donaruma stigli kao slobodni igrači, jasno je da su njihove plate ogromne i da su dovedeni isključivo zbog ataka na Ligu šampiona, jer im za Ligu 1 apsolutno nisu potrebni. Mogu i bez njih.
Ipak, ponovo je na snazi viđeno pravilo da milioni ne igraju fudbal da papreno plaćene zvezde na terenu ne deluju kao tim, da ne „dišu svi kao jedan“, već svako igra za sebe.
Tužno je bilo videti Nejmara, Mesija, Mbapea, Di Mariju, kako soliraju na travnatoj podlozi „Santijago Bernabeua“, dok se pariska svetla gase.
Dejan Stanković, trener FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
SPORT
Stanković bi da „prepiše“ dobitnu kombinaciju – ali gledaju ga „policajci“
Marko Milovanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
SPORT
Kako bez nezamenljivog – sve oči uprte u crno-belog „mladog lava“
David Alaba i Karim Benzema – detalj sa meča Real Madrid - PSŽ - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2022
SPORT
Het-trik Benzeme, katastrofa PSŽ-a – Real posle čudesnog preokreta u četvrtfinalu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala