- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stanković bi da „prepiše“ dobitnu kombinaciju – ali gledaju ga „policajci“

© Foto : FK Crvena zvezdaDejan Stanković, trener FK Crvena zvezda
Dejan Stanković, trener FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
Crvena zvezda je kroz Superligu i 166. večiti derbi uhvatila zalet za Evropu koji joj je neophodan da bi nastavila tamo gde je stala prošle godine. Naredni izazov je Rendžers koji je na putu do osmine finala Lige Evrope eliminisao favorizovani Dortmund, što nedvosmisleno ukazuje na snagu „policajaca“ iz Glazgova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

(Ne)moguća misija očekuje četvorostrukog uzastopnog šampiona Srbije koji u četvrtak od 21.00 čas u Škotskoj bije, prvu od dve bitke, za plasman u četvrtfinale drugog po jačini evropskog fudbalskog takmičenja.
Stanković je i ove sezone pokazao da i te kako ima šlifa za trenerski posao i da ume da se prilagodi protivniku, a onda da ga surovo kazni. Osetio je to na svojoj koži Partizan u nedavnom večitom derbiju u kojem je Zvezda bez većih problema stigla do rutinske pobede rezultatom 2:0.
Upravo bi na krilima tog uspeha Dejan Stanković trebalo da bazira taktiku za „policajce“.
Deki će pokušati da „prepiše“ dobitnu formulu u Glazgovu, i da sa istih 11 kao u 166. večitom derbiju istrči na tavnati tepih kultnog stadiona Ajbroks.
Jasno je da je mesto među stativama rezervisano za kapitena i jednog od lidera tima Milana Borjana.
Ispred njega kraj desne aut linije dejstvovaće Kristijan Pićini koji je konačno počeo da pokazuje zbog čega je doveden iz Valensije. Italijan koji je bio daleko od prepoznatljive forme, odradio je korektan posao protiv Partizana i jasno je da će dobiti prednost u odnosu na Gajića i Gobeljića.
Štoperski tandem ponovo će činiti Aleksandar Dragović i Strahinja Eraković, dok se mesto levog beka tradicionalno ne dovodi u pitanje i ono je u vlasništvu Milana Rodića.
Dragoljub Srnić ispostavio se kao „iks“ faktor protiv Partizana, iako su se mnogi iznenadili kada su ga videli u protokolu za derbi. Stanković je upravo tu pokazao koliko je lukav i kako odlično zna šta radi.
„Srnić je zlato od igrača i momak koji obožava vaj klub i spreman je sve da da za njega. Nisam sumnjao ni u jednom trenutku da li će to Srnić uspeti da odradi ili ne. Možda je za nekog bilo iznenađenje što je počeo utakmicu, za mene ne“.
Upravo bi Srnić trebalo da „rastereti“ Sekua Sanoga na sredini terena u defanzivnim zadacima i da spreči brzu tranziciju Rendžersa, kao što je to bio slučaj sa Partizanom.
Gelor Kanga dejstvovati ispred njih i uz Aleksandra Kataija biće zadužen za kreiranje napada.
Mirko Ivanić odigrao je odličnu utakmicu protiv večitog rivala, bio je impresivan i u demoliranju Novog Pazara na 77-godišnjici rođendana crveno-belih (5:0), baš kao i Katai.
Usamljen u napadu ponovo će biti novi ljubimac Delija Ohi koji konstantno trese mreže otkako je zimus stigao iz Norveške, potvrdivši u potpunosti epitet – pojačanje.
Rendžers je iz tranzicije i brze kontre uspeo da nokautira Dortmund u šesnaestini finala Lige Evrope i to na Vestfalenu kada su slavili pobedu rezultatom 4:2.
U revanšu na Ajbroksu miroljubivih 2:2, što je četi Đovanija van Bronhorsta trasiralo put među 16 najboljih na Starom kontinentu.
Zvezda sigurno neće „izgoreti“ u želji da se osveti za 2007. godinu kada su je „policajci“ „uhapsili“ na korak do ostvarenja cilja i plasmana u Ligu šampiona. Golom Nača Nova u 90. minutu u revanšu uspeli su da trijumfuju u trećem kolu kvalifikacija, nakon što prethodno u Beogradu nije bilo golova.
Sada su uloge zamenjene, pa bi i epilog lako mogao da bude drugačiji. Posle bitke na Ajbroksu, sledi revanš na Marakani za nedelju dana, a kako na Marakani lopta drugačije skače, što bi rekao Miodrag Grof Božović, onda je jasno da je sve moguće i da će upravo Stanković i njegovi učenici „vizu“ za najboljih osam tražiti u svojoj kući.
Marko Milovanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
SPORT
Kako bez nezamenljivog – sve oči uprte u crno-belog „mladog lava“
Čuveni danski fudbaler Brajan Laudrup na Svetskom prvenstvu 1998. godine - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
SPORT
„Nestala mi je boja s lica, jedva sam došao sebi“: Legenda se seća Beograda i 30 godina kasnije
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
SPORT
Čelsi se oglasio zbog sankcija Romanu Abramoviču
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala