- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čelsi se oglasio zbog sankcija Romanu Abramoviču

© AP Photo / Matt DunhamRoman Abramovič
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
Pratite nas
Fudbalski klub Čelsi oglasio se saopštenjem povodom sankcija koje su uvedene njihovom vlasniku Romanu Abramoviču, a samim tim i njima, od strane vlade Velike Britanije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Abramoviču će sva imovina biti zamrznuta, dok će biti uvedena i zabrana na transakcije sa osobama i biznisima iz Velike Britanije, putovanja i transport.
Čelsi je dobio specijalnu dozvolu da nastavi sa aktivnostima vezanim za fudbal, ali će finansijski trpeti i pitanje je kako će dalje funkcionisati kada su vlasniku zamrznuta sredstva.
„Na osnovu Romanovog stoprocentnog vlasništva nad klubom, Čelsi bi bio podvrgnut istom režimu sankcija kao i gospodin Abramovič. Međutim, vlada Velike Britanije je izdala opštu licencu koja dozvoljava Čelsiju da nastavi određene aktivnosti“, piše u saopštenju:

„Ispunićemo mečeve naših muških i ženskih timova protiv Noriča i Vest Hema, i zatim nameravamo da se uključimo u razgovore sa vladom Ujedinjenog Kraljevstva u vezi sa obimom licence. Ovo će uključivati traženje dozvole za izmenu licence kako bi se omogućilo da klub radi što je moguće normalnije. Takođe ćemo tražiti smernice od Vlade Ujedinjenog Kraljevstva o uticaju ovih mera na Čelsi fondaciju i njen važan rad u našim zajednicama“, dodaje se.
Abramovič će londonske Plavce moći da proda samo ukoliko dobije specijalno odobrenje od britanske vlade, a u tom slučaju najverovatnije neće moći da za prodaju dobije novac – ni direktno, ni indirektno.
Podsetimo, spekulisalo se da je Rus za Čelsi tražio oko tri milijarde funti.
Britanci uveli sankcije, Abramovič ne može da proda Čelsi
Britanci „znaju“ zašto je Romanov avion viđen u Turskoj
Navijači pokazali poštovanje Abramoviču, a Tuhel – negoduje /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala