- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakov status i dalje (ne)poznat, ali – jedna slika govori više od 1.000 reči

© AP Photo / Ebrahim NorooziNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
Pratite nas
Jedna od glavnih tema pred početak ovogodišnjeg Indijan Velsa je to da li će na njemu učestvovati Novak Đoković. Njegov status je poznat, ali i nije, dok jedna slika sa društvenih mreža govori više nego bilo kakve informacije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Đoković je nedavno izjavio da sumnja da će učestvovati na turnirima u SAD u ovom trenutku zbog toga što nije vakcinisan, a za ulazak u Ameriku je isto neophodno.
To je poslalo jasnu poruku da ne očekuje da učestvuje u Indijan Velsu, kalifornijskom Mastersu koji počinje 10. marta, ali se njegovo ime neposredno pred glavni žreb i dalje nalazi na spisku učesnika.
Dobra informacija o eventualnom učešću trenutno drugog reketa planete je ta i da se portugalski teniser Žoao Souza, prvi na spisku za ulazak na turnir ukoliko Novak odustane, pojavio u kvalifikacijama.
Međutim, američki novinar Ben Rotenberg je na društvenim mrežama postavio fotografiju sa lica mesta na kojoj se Novakov lik nalazi na zidu na kojem piše „Nedostajete nam“.
Uz njega su tu Serena Vilijams, Rodžer Federer, Ešli Barti i Huan Martin del Potro (od vidljivih), teniseri i teniserke koji su već potvrdili odustajanje od Indijan Velsa.
Novak je pre nekoliko dana viđen kako trenira u Beogradu, ali nije poznato da li se u međuvremenu zaputio u SAD, odnosno da li mu je to uopšte dozvoljeno.
Žreb za muški deo Indijan Velsa na programu je u noći između utorka i srede po srednjeevropskom vremenu (oko ponoći), kada će najkasnije biti poznato da li Novak učestvuje ili ne učestvuje u Kaliforniji.
Vredi istaći i da Novak trenutno ne brani nikakve bodove sa Indijan Velsa i da na tom turniru može da zakorači ka povratku na prvo mesto ATP rang liste, ali i da Danil Medvedev može da dodatno poveća razliku.
Marjan Vajda i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
SPORT
Đokoviću se ponovila istorija, ali – ovo nije 2017. godina
Najbolji teniser sveta Novak Đoković na sastanku sa Aleksandrom Vučićem - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
SPORT
Spekulacije o GOAT trci: „Đoković će morati da se suoči sa posledicama“
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
SPORT
Ko je „misteriozna“ Kineskinja sa kojom se Đoković slikao?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala