- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Milena Radulović: Ponosna sam što se čuje moj glas kad glumim na ruskom

© Foto : Youtube/Balkanska Medja/PrintscreenGlumica Milena Radulović
Glumica Milena Radulović - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2022
Pratite nas
U početku mi je bilo teško da glumim na ruskom, ali je vremenom moje znanje jezika raslo i ja sam sada, konačno, kandidat da glavne uloge tumačim na tom jeziku. Dakle, nema sinhronizacije, uspela sam da se izborim za svoj glas u ruskim serijama i filmovima, na šta sam veoma ponosna, kaže za Sputnjik mlada glumica Milena Radulović.
Posle glavne uloge u ruskom filmu „Superdip“ i seriji „Ivan Grozni“, Milena Radulović sada se, uz Ivana Bosiljčića pojavljuje u seriji „Janjičar“ koja se prikazuje na ruskoj nacionalnoj televiziji.
Reč je o istorijskoj drami iz vremena vladavine Borisa Godunova koja prati Alekseja, kozaka koji ispunjava poslednju želju svog oca i odlazi u stranu zemlju da se pokloni Devici Mariji. Put ovog kozaka, međutim, vodi kroz palatu sultana Osmanskog carstva gde on biva zarobljen i gde postaje janjičar, pod novim imenom Ali.
Sultana Mehmeda Trećeg u seriji igra naš Ivan Bosiljčić dok je Mileni Radulović poverena uloga Zulfije, sultanove konkubine.
„Zulfija je omiljena sultanova ljubavnica iz harema. Ona nije kandidat za suprugu, ali je vrlo uticajna u okvirima harema s obzirom na to da je ljubimica sultana sa kojim je izgradila veoma ozbiljan odnos ispunjen strašću, ali i razumevanjem“, otkiva za Sputnjik srpska glumica.
Janjičar - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
KULTURA
Ivan Bosiljčić i Milena Radulović zvezde nove ruske hit serije
Dolaskom ruske lepotice u harem, Zulfija gubi na svojoj moći i doživljava je kao pretnju zbog čega osmišljava različite spletke kako da je odvoji od svog ljubavnika. Za to vreme glavni junak, janjičar, pokušava da pobegne iz sultanove palate i vrati se u domovinu...

„Janjičar“ okupio glumce iz celog sveta

Za potrebe projekta organizovan je međunarodni kasting koji je održan u Belorusiji, Litvaniji, Letoniji, Srbiji, Azerbejdžanu, Turskoj, Etiopiji i u okviru kojeg je odabrano više od 150 glumaca. Pored Ivana Bosiljčića i Milene Radulović, u seriji igraju Ilja Malakov, Artur Ivanov, Arina Žarkova i drugi.
„Na kastingu na koji sam slučajno otišla srela sam Ivana Bosiljčića. Mi smo to lako uradili, sa našim akcentima koji se ipak čuju dok govorimo ruski. U tom trenutku sam znala da je naš nastup bio živ i zabavan. Tokom snimanja, radili smo s glumcima iz raznih zemalja, iz Jermenije, Belorusije, Ukrajine. Sultanovu majku igrala je, na primer, pozorišna diva iz Gruzije sa kojom sam snimala nekoliko scena. Sjajna je atmosfera vladala na setu i mislim da je dobro da se, na taj način, kulture mešaju jer tako naučimo mnogo jedni od drugih“, ističe srpska glumica.
Posebna draž ovog projekta, prema mišljenju naše sagovornice, bio je rad s rediteljem Ivanom Šurhoveckim, koji je srpskoj publici poznat po filmu „Legenda o Kolovratu“.

U Rusiji dobila priliku da se razvija

„Drugačije je raditi filmove i serije u Rusiji. To su izazovni projekti u kojima sam odigrala prve glavne uloge. Oni su mi dali priliku da rastem, da se razvijam i preskočim neki stepenik. Takođe, rad na ruskim serijama daje mi priliku da se susretnem sa ogromnim auditorijumom i shvatim kolika je, zapravo, Rusija“, objašnjava Milena.
Da zaigra u ruskom filmu, ova mlada glumica poželela je na studijama glume kada je počela da uči ruski jezik, taj, kako kaže, jezik velike književnosti. Prvi put je s ruskim producentima i glumcima sarađivala na seriji „Balkanska međa“.
„U međuvremenu sam postala kandidat za glavne uloge na ruskom jeziku i sada me nigde ne nahuju. Uspela sam da se izborim za to da tečno glumim na ruskom, a to mi je veoma važno“, naglašava ona. Glumica je otkrila da radi na ruskim serijama „Katarina Velika“ i „Azazel“ koji je adaptacija romana Borisa Akunjina, međutim, u svetlu sukoba u Ukrajini, oni su privremeno obustavljeni.
Miloš Biković – ceremonija otvaranja Svetskog prvenstva u boksu - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
KULTURA
Biković: Besmisleno je zabranjivati mačke, a opasno cenzurisati umetnike
Na pitanje, kako komentariše cenzuru sa kojima se ruska kultura svakodnevno suočava, Milena Radulović kaže:
„Umetnost i kultura reflektuju događaje i situacije u kojima se čovek nalazi bilo da se bavimo prošlošću kao u seriji ’Janjičar’ ili sadašnjicom, ali bez obzira na sve, ne vidim opasnost u umetnosti. Uskraćivanjem umetnosti svi ostaju uskraćeni - i autor i publika. Mislim da to nije sfera koja bi trebalo da bude pogođena političkim događajima.“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala