- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čudesni Srbin – Nikola ponovo pisao istoriju američke košarke /video/

© AP Photo / David ZalubowskiSrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
Pratite nas
Nikola Jokić još jednom je pokazao da za njega ne postoje granice! Srpski as ponovo je vodio Denver do pobede, ovoga puta posle drame i produžetka u dvoboju sa Nju Orleans Pelikansima rezultatom 138:130 (124:124). Centar Nagetsa ostvario je 17. tripl dabl učinak u sezoni, a ukupno 74. u najjačoj ligi sveta.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Podatak koji na najbolji mogući način dočarava dominaciju Srbina u Americi ogleda se u tome da je Jokić postigao čak 30 poena u poslednjoj četvrtini i tokom produžetka, čime je direktno uticao da njegov tim slavi u triler završnici.
Prošlosezonski MVP regularnog dela i čovek koji trenutno vodi u trci za najkorisnijeg igrača, proveo je na parketu gotovo 43 minuta i imao je neverovatan uticaj na igru Denvera.
Postigao je 46 poena, šutirao je 16/22 iz igre, 3/5 za tri poena, 11/12 slobodna bacanja, imao je 12 skokova i 11 asistencija. Na sve to treba dodati tri ukradene lopte i četiri blokade. Procenat šuta visokih 73 odsto!
Jokić je postao prvi košarkaš u NBA ligi sa fantastičnim učinkom otkako je uvedeno praćenje blokada i ukradenih lopti u statističke kolone.
Takođe, profesor košarke iz Sombora je ušao u istoriju i stao je rame uz rame sa legendarnim Viltom Čemberlenom kada su u pitanju košarkaški sa 45+ poena uz procenat šuta od bar 70 dosto.
Nagetsi su odlično otvorili susret protiv Nju Orleansa i već posle uvodne deonice imali su dvocifrenu prednost 35:19, a Jokić je na svom kontu imao osam poena, dva skoka i četiri asistencije.
U drugoj četvrtini došlo je do pada u igri „grumenja“ što su Pelikansi iskoristili da se rezultatski vrate u meč, te se na odmor otišlo rezultatom 62:57.
Odmor je više prijao Nju Orleansu koji je i u trećoj deonici bio silan i slavio je rezultatom 37:22, te su se stvari na parketu u potpunosti promenile u korist gostiju.
Ali, nije Nikola Jokić dozvolio da Nagetsi ostanu bez pobede u meču u kojem su bili favoriti.
Srbin je počeo da zatrpava koš rivala, a opasno se zakuvalo u poslednjem minutu susreta kada je Denver imao četiri poena zaostatka – 118:122. Činilo se da su tada arbitri na strani Nju Orlenasa. Jokić je ubacio dva slobodna bacanja i dosuđen mu je faul u napadu.
Ipak, srpskog asa i Denver to nije izbacilo iz takta. Jokić je u samom finišu regularnog dela uspeo da postigne koš, kada je praktično Ernagomesa uneo u koš. Činilo se da je poentirao uz faul i da je zaslužio dodatno slobodno bacanje, ali sudije nisu tako mislile. Koš nije priznat, pa je centar Denvera morao na liniju penala.
Ubacio je oba i ušlo se u produžetak. Tokom dodatnih pet minuta Nagetsi su bili bolji tim i na kraju su odneli zasluženu pobedu. Rezultatom 14:6 dobili su dodatni period, a Nikola Jokić je postigao polovinu poena svog tima i trasirao mu put ka trijumfu.
Denver je otao šesti tim na tabeli Zapadne konferencije, do je Nju Orleans deseti.
NBA, rezultati
Vašington – Indijana 133:123
Hjuston – Memfis 123:112
Oklahoma – Juta 103:116
Klivlend – Toronto 104:96
Denver – Nju Orleans 138:130pp
L. A. Klipers – Njujork 93:116
Aleksa Avramović Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
SPORT
Maskirani osvetnik – Aleksa /video/
DeMarkus Kazins - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
SPORT
„Tempirana bomba“ je pronašla svoju zonu – u Jokićevom društvu /video/
Američki košarkaš Lebron Džejms u dresu LA Lejkersa - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
SPORT
Istorijsko veče Kralja – 56 poena u pobedi Lejkersa! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala