- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Tempirana bomba“ je pronašla svoju zonu – u Jokićevom društvu /video/

© AP Photo / David ZalubowskiDeMarkus Kazins
DeMarkus Kazins - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
Pratite nas
Demarkus Kazins, iskusni centar Denvera, odigrao je najbolju utakmicu u sezoni u izostanku Nikole Jokića, čime je još jednom pokazao da su Nagetsi doneli sjajnu odluku kada su mu dali ugovor do kraja sezone.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Kazins, nekada jedan od najboljih centara u NBA, godinama unazad nije uspeo da pronađe košarkaški dom, selio iz ekipe u ekipu – što zbog problema sa povredama, što zbog burnog temperamenta.
Ni epizoda u Denveru, u koji je došao u januaru, nije najbolje počela jer je na pet utakmica zaradio četiri tehničke greške i isključenje.
Svi su pomislili „tipičan Bugi Kazins“, izgledao je kao „tempirana bomba“ koja može da „eksplodira“ i da upropasti u deliću sekunde sve što je ekipa strpljivo gradila tokom meča ili sezone...
Međutim, u košarkaškom smislu, ista ta „tempirana bomba“ odjeknula je prethodne noći, ali u pozitivnom smislu.
Ne da nije uništio igru ekipe, već je na najbolji mogući način, kao nijedan centar u prošlosti Denvera, odmenio Nikolu Jokića.
Jokić, aktuelni MVP, propustio je utakmicu protiv Hjustona zbog prehlade, te je Kazins dobio prostor, ali i veliki zadatak da se u igri što manje oseti odsustvo srpskog centra.
Bugi, kako je nadimak američkog centra, na pravi način je to uradio i ne da se nije osetilo odsustvo, već je pružio izdanje kakvog se nijedan košarkaš ne bi postideo, pa ni Nikola.
31 poen;
devet skokova;
četiri asistencije;
tri ukradene lopte;
10/14 šut iz igre, 3/4 za tri poena.
Stara boljka je ponovo bila prisutna, pet faulova napravio je Kazins i zbog toga je proveo samo 24 minuta na terenu, ali za to vreme uradio je nešto što nijedan centar u istoriji Denvera nije – pa ni Nikola Jokić.
Kazins je postao igrač kom je najmanje vremena bilo potrebno da postigne 30 poena na utakmici u istoriji Nagetsa. Takođe, to mu je bio treći najbrži put da je došao do 30 poena.
Kazins je treći put postigao 30 poena za manje od 25 minuta čime se izjednačio sa Frimanom Vilijamson kao jedinim košarkašem pre njega koji je uspeo tako nešto da uradi.
Kazins je od „tempirane bombe“ došao do košarkaša koji je ključan u rotaciji Denvera i koji na pravi način menja Jokića – nešto što je Denveru bilo potrebno godinama, pa čak i u eri kada je Mejson Plamli bio zamena.
Plamli je to radio na sasvim solidan način, a koliko fali videlo se u prethodne dve sezone kada je napustio ekipu i otišao u Šarlot.
Denver je od tog trenutka pokušavao sa Ajzeom Hartenštajnom i Džavelom Mekgijem, ove sezone „lažnog“ centra igrao je Džamajkl Grin, i niko od njih nije uspeo da na pravi način odmori Jokića.
Mnogi nisu bili optimistični da će to uspeti Kazins, pa čak ni Jokić, ali iskusni centar veoma brzo postao je najvažniji igrač koji ulazi sa klupe, kao rezerva.
Srpski košarkaš Nikola Jokića - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
SPORT
Divac ga se otarasio, povrede ga uništile, a Jokića je naterao da se pokaje /video/
Nagetsi su izgubili samo jednu utakmicu sa njim na terenu, a on prosečno beleži 9,5 poena i 6,8 skokova za samo 15 minuta na terenu.
Protiv Hjustona potvrdio je da se nalazi u sjajnoj formi i Denver je, izgleda, konačno dobio košarkaša sa kojim igra ekipe neće trpeti kada Jokić odmara.
Videćemo kako će se situacija dalje odvijati, jer, ako Kazins nastavi sa ovakvim partijama, trener Meloun možda odluči da igra sa obojicom centara u istom trenutku na terenu.
To je malo verovatno, ali kombinacija Jokića i Kazinsa na terenu potencijalno bi mogla da bude noćna mora za protivnike.
Divac ga se otarasio, povrede ga uništile, a Jokića je naterao da se pokaje /video/
Jokiću doveli „tempiranu bombu“ – neko će morati da reaguje
Jokić se razboleo, a onda je usledila „eksplozija“ Kazinsa – Bogdanović uz zvuk sirene /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala