- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Divac ga se otarasio, povrede ga uništile, a Jokića je naterao da se pokaje /video/

© REUTERS / Isaiah J. DowningSrpski košarkaš Nikola Jokića
Srpski košarkaš Nikola Jokića - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
Pratite nas
Nikola Jokić i Demarkus Kazins pre nekoliko godina vodili su velike bitke pod obručima koševa, a danas dele parket u istom dresu – dresu Denver Nagetsa. Američki centar, kog su povrede uništile, danas je zamena aktuelnom MVP-ju koji je nedavno priznao da je promenio mišljenje o njemu za 180 stepeni.
„Bugi“ Kazins važi za „ludu“ glavu NBA lige, kao takav često se nalazio u sukobima, kako sa protivnicima, a tako i sa saigračima, trenerima, a pogotovo sudijama.
Karijeru je započeo sada već davne 2010. godine u Sakramento Kingsima i u franšizi iz Kalifornije proveo je sedam i po sezona.
Za to vreme izrastao je u verovatno najboljeg američkog centra ili top 3 visokog košarkaša, ali problemi sa karakterom često su mu bili glavna prepreka ka visinama koje je danas doseže Nikola Jokić.
Za sedam godina u Sakramentu nijednom nije uspeo da odvede ekipu u plej-of, što nije samo njegova krivica, međutim, česte svađe sa trenerima i disfunkcionalnost unutar svlačionice primorale su Vlada Divca, tadašnjeg generalnog menadžera Kingsa, da trejduje Kazinsa.
Iako je posle toga imao sjajnu sezonu i po u dresu Nju Orleans Pelikansa, koji su pošteno platili da ga dovedu i upare sa Entonijem Dejvisom, karijera je počela da mu ide strmoglavim padom.
U sezoni 2017/2018, kada je u 27. godini igrao verovatno košarku karijere, Kazins je, malo pre završetka sezone, na kraju koje je trebalo da potpiše novi višegodišnji ugovor, doživeo jednu od težih povreda u sportu – povredu ahilove tetive.
Samo zbog ovog problema Nju Orleans Pelikansi odustali su da mu ponude veliki ugovor, a i druge ekipe plašile su se istog, te je Bugi odlučio da prihvati minimalac od tadašnjih šampiona – Golden Stejt Voriorsa.
Kazins je mislio da će dobrom sezonom u San Francisku povratiti reputaciju i da će učestvovanjem u potencijalnom osvajanju titule udariti dve muve jednim udarcem, ali precenio je sebe i na kraju se desilo ono najgore.
Odigrao je samo trideset utakmica u sezoni, nije bio ni blizu spreman kao u godini pre, što je posledica povrede ahilove tetive i nije imao veliki uticaj na igru Voriorsa.
Golden Stejt, osakaćen povredama, izgubio je veliko finale od Toronto Reptorsa, a Kazins nije uspeo da udari nijednu muvu – niti je osvojio titulu, niti podigao sebi cenu.
Ali, to nije bilo najgore što mu se desilo 2019. godine. Istog leta, malo nakon što je potpisao jednogodišnji ugovor sa Lejkersima, pokidao je ligament kolena.
Posle problema sa ahilovom tetivom, zbog čega je verovatno trebalo da manje igra u sezoni 2018/19, Bugi je doživeo i drugu najgoru povredu.
Od tada traje agonija nekada verovatno najboljeg centra na svetu. Propustio je sezonu 2019/20, a zatim je počeo da ide iz ekipe u ekipu potpisivajući kratkotrajne ugovore.
U toj rokadi timova stigao je i do Denver Nagetsa u kojima danas igra pod desetodnevnim ugovorom, sa potencijalom da on preraste u ugovor do kraja sezone.
Sa potencijalom jer Denver sa Kazinsom ima skor 5-0, što, ruku na srce, nije toliko zbog njega, ali pruža solidne minute kada je Nikola Jokić na klupi.
„Voleo bih da ostanem ovde. Mislim da je dobar spoj. Obe strane imaju koristi i mislim da mogu biti taj deo koji nedostaje ekipi da je pogura do vrha“, izjavio je Kazins nakon pobede Denvera protiv Bruklina.
Pozitivno mišljenje imao je i srpski košakraš, koji je priznao da je pogrešio u vezi sa Bugijem, jer je mislio da je loš momak, s obzirom na iskustvo koje je skupio igrajući protiv njega.
„Volim ga. Pre smo bili rivali, mislio sam da je loš... ali, zapravo, jako je dobar momak. Zabavno je biti u njegovom okruženju. Sjajna je ličnost. Nekada malo poludi kada sudije ne sude u njegovu korist... (smeh). Ali, dokazao je da sam pogrešio (kada je reč o njemu kao čoveku)“, izjavio je Jokić.
Jokić je stvorio negativno mišljenje o Kazinsu najviše zbog toga što je Amerikanac često znao nešto da mu dobaci kada bi igrali jedan protiv drugog, ali to je sada prošlost.
Bugi je za samo nekoliko godina došao od Ol-star kalibra do košarkaša koji se bori za NBA ugovor i trenutno to pokušava u Denveru.
Velika je verovatnoća da će to i dobiti, ugovor do kraja sezone, ali sve do četvrtka, kada ističe rok za trejd, biće „ni na zemlji ni na nebu“.
Ako Denver ne bude pravio neke drastične promene, očekujte da Kazins popuni to poslednje mesto u rosteru.
I, iskreno, veliki broj ljudi navija za to jer je utisak da je Kazins idealna zamena za Jokića i da je košarkaš koji može da pomogne oslabljenom Denveru.
Samo da još malo smiri glavu...
Jokiću doveli „tempiranu bombu“ – neko će morati da reaguje
Jokić se igrao sa rivalom – novi tripl-dabl za prekid loše serije /video/
Amerikanac ne može da se oporavi od Jokićevog nokauta: „Zabrinuti smo“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala