- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čačak crno-belog Zoroa /video/

© Foto : ABA liga / KK Partizan / Dragana StjepanovićŽeljko Obradović i Aleksa Avramović
Željko Obradović i Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2022
Pratite nas
Bile su „nežne uši“ zgrožene momentom u kom je Željko Obradović zaurlao ime Alekse Avramovića tokom tajm-auta. Jasno je bilo, svakome ko je ikada imao kontakt sa sportom, da tu ne može da se radi ni o čemu drugom osim o pozivu na buđenje. Mesecima kasnije stigla je i potvrda...
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video-sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Rođeni Čačanin je s maskom odigrao najbolju utakmicu u Partizanu i pokazao zašto je slavni zemljak želeo baš njega u crno-belom dresu i to je učinio kada je bilo najpotrebnije – u večitom derbiju posle dva uzastopna poraza od Crvene zvezde.
Devet meseci pošto je u razgovoru za Sputnjik, kao košarkaš španskog Estudijantesa, rekao da sebe ne vidi u srpskoj košarci, Avramović je postao zvezda najveće utakmice srpske košarke postigavši 33 poena za Partizan u trijumfu nad večitim rivalom.
Košarkaši Partizana proslavljaju pobedu nad Crvenom zvezdom - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
SPORT
Nestvarni Avramović razbio Zvezdu i doneo osvetu Partizanu!
Izgledalo je to kao od šale, ali je bilo sve samo ne to.
Partizan se u prva dva večita derbija žestoko opekao, poraz u finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu je bio dramatičan i reakcija je bila neophodna, o čemu je govorio trener Obradović, apostrofirajući činjenicu da njegovi puleni moraju da shvate težinu dresa i svoje obaveze.
Nije to lako, mnogi talentovani košarkaši su se gubili u takvim sredinama, ali odabrani imaju jedinstvenu priliku da zauvek upišu svoje ime u istoriju košarke u državi koja se naziva zemljom košarke.
Želja, inat, motiv, borbenost – poker uslova bez kojih je nemoguće ostvariti išta u životu, a kamoli pobedu u večitom derbiju.
Aleksa je imao sve. Ali – imao je i masku na licu kao podsećanje na polomljen nos u prethodnom večitom derbiju i amanet čačanskog deteta koje u crno-belom dresu jednostavno mora da nastavi putem utabanim koševima Dragana Kićanovića, Željka Obradovića, Miroslava Radoševića.
Kao po taktovima čačanskog kola, posle prvog poluvremena u kom nije imao dovoljno prostora da pronađe ritam, Avramović je u nastavku pronašao prave korake jer je samo s njima moguće igrati po agresivnim notama koje već tradicionalno postavlja Zvezda na čelu sa dirigentom Dejanom Radonjićem.
Konstantne kretnje, konstantna ponavljanja pokreta, piruete i driblinzi, Avramović je bio neumoran noseći zaštitnu masku i podsećajući na legendarne junake poput Zoroa i Betmena, činivši granitnu odbranu Zvezde poroznom, a pokušaje rivala da ga isprovociraju otvorenim prostorom – infantilnim.
Korak po korak, šut po šut, Aleksa je kreirao sebi poziciju da dostigne herojski status i uđe u društvo Bogdana Bogdanovića, jednog od najboljih crno-belih košgetera u istoriji, i postane prvi igrač još od sadašnjeg beka Atlante sa 30 ili više poena u „večitim derbijima“.
Ali, jedini sa maskom. I navijači Partizana žarko žele da on nastavi da je nosi, čak i posle oporavka od neugodne povrede jer se čini da ima oslobađajuće dejstvo na Avramovića, kao svojevrsna superherojska amajlija, čemu u prilog ide i nedavna partija u dresu reprezentacije Srbije.
Ritualni uslov mora da prati i jedan stvarni – da Aleksa nastavi da igra „Čačak“, na radost saigrača, zemljaka i trenera Obradovića, ali pre svega navijača, kako Partizana, tako i Srbije, čiji je jedan od nosilaca u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2022
SPORT
Avramović vodio Srbiju do pobede u Slovačkoj!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala