- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Liverpul je navijao za Junajted, ali je Siti pokazao ko je gazda Mančestera

© REUTERS / CRAIG BROUGHKevin de Brujne
Kevin de Brujne - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
Pratite nas
Mančester siti deklasirao je Junajted u gradskom derbiju rezultatom 4:1 (2:1), čime je ponovo pobegao Liverpulu na plus šest posle 28 odigranih kola Premijer lige.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Liverpul je pobedio Vest Hem u subotu minimalnim rezultatom i prišao je Sitiju na samo tri boda zaostatka uz utakmicu manje.
Usledio je derbi Mančestera u kojem su „redsi“, verovatno po prvi put, bili primorani da navijaju za najvećeg rivala Junajted. Ipak, ni to nije pomoglo jer je kaznena ekspedicija Pepa Gvardiole održala čas fudbala „crvenim đavolima“.
Svega pet minuta bilo je potrebno Kevinu de Brujneu da matira De Heu, čime je njavljena goleada na stadionu Etihad.
Rano vođstvo nije slomilo Junajted koji je, oslabljen neigranjem prve zvezde Kristijana Ronalda zbog lakše povrede, uspeo da stigne do izjednačenja posle milimetarski preciznog udarca iz kolena Džejdona Sanča.
Bivši fudbaleri Sitija i Dortmunda nije previše slavio taj pogodak zbog poštovanja prema nekadašnjem klubu.
Siti je nastavio da diktira dešavanja na terenu i kao plod takve igre usledio je novi pogodak u mreži gostiju u crvenim dresovima. Ponovo je koban po Junajted bio Belgijanac De Brujne.
U drugom poluvremenu Mančester junajted je konstantno bio u podređenom položaju i samo je bilo pitanje kojim rezultatom će razbijena četa Ralfa Ragnika napustiti Etihad.
Rijad Marez je sa dva gola postavio konačnih 4:1, pokazavši da je Siti gazda Mančestera i da je svetlosnim godinama iznad Junajteda kada je igra u pitanju.
To oslikava i suv statistički podatak, prema kojem je Siti tokom 15 minuta pauze u drugom delu susreta imao posed lopte 92 odsto, naspram mizernih osam odsto na kontu Junajteda.
„Građani“ imaju 69 bodova iz 28 utakmica, dok je drugoplasirani Liverpul odigrao utakmicu manje i ima 63 boda, trećeplasirani Čelsi ima 53 boda.
Srpski fudbaler Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
SPORT
Tadić razbio prokletstvo bele tačke i razgalio Amsterdam
Aleksandar Katai - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
SPORT
Zvezda na proslavi rođendana napunila mrežu Novog Pazara /video/
Tuča navijača Keretara i Atlasa u Meksiku - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
SPORT
Stravična tuča navijača u Meksiku /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala