- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda na proslavi rođendana napunila mrežu Novog Pazara /video/

© AP Photo / Darko VojinovicAleksandar Katai
Aleksandar Katai - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde demonstrirali su silu u 26. kolu Superlige, pobedivši Novi Pazar rezultatom 5:0 (4:0) na proslavi 77. rođendana kluba. Crveno-beli su tako napravili idealnu uvertiru pred obaveze u Evropi, gde ih u četvrtak očekuje gostovanje Rendžersu u Glazgovu u meču osmine finala Lige Evrope.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Crveno-beli ostali su na drugoj poziciji na tabeli, iza Partizana koji je ranije danas savladao Spartak u Subotici kasnim golom iz penala.
Uprkos teškim vremenskim uslovima za igru Crvena zvezda je odlično uspela da otvori meč. Mobilisali su crno-beli svoje navijače zbog 77. rođendana, koji bi sasvim sigurno došli u daleko većem broju da ih nisu sprečili sneg koji je promicao i udari vetra.
Tridesetprvi rođendan je 6. marta proslavio štoper srpskog šampiona Aleksandar Dragović koji je na Marakanu stigao na nagovor svog dede Zlativoja, koji je deklarisani zvezdaš.
I zato ne čudi što su Delije iznenadile Dragovića transparentom na kojem je pisalo: „Kakav deda, takav unuk. Drago, srećan rođendan“.
© Foto : FK Crvena zvezdaCrvena zvezda Dragović transparent
Crvena zvezda Dragović transparent - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
Crvena zvezda Dragović transparent
Gosti iz Novog Pazara morali su već u osmom minutu da vade loptu iz mreže nakon što je novi ljubimac Delija Ohi pogodio na asistenciju Bena.
Nije dugo trebalo izabranicima Dejana Stankovića da dupliraju prednost. Ponovo je Ben bio asistent, samo što se ovoga puta u ulozi egzekutora našao Aleksandar Katai – 2:0.
Nije prošlo ni šezdeset sekundi od drugog gola koji je viđen u 15. minutu, a na semaforu najvećeg srpskog stadiona već je bio ispisan rezultat 3:0. Mirko Ivanić je lob udarcem iskoristio Kataijevo sjajno dodavanje.
Igrao se 21. minut kada su se u zamenjenim ulogama našli Katai i Ivanić. Sada je crnogorski reprezentativac asistirao Zvezdinom „magiku“ koji je postavio ogromnih 4:0.
Momak iz Srbobrana pogodio je iskosa s leve strane dalji ugao gola Novog Pazara.
Nastavila je Zvezda da niže šanse pred golom gostiju, ali se na poluvreme otišlo sa pomenutih 4:0.
Dejan Stanković je na poluvremenu napravio dve izmene. Ušli su Milan Pavkov koji je zamenio Ohija, dok je Nemanja Motika zauzeo Ivanićevo mesto.
Aleksandar Katai je u 56. minutu stigao do het-trika, a golman Pazaraca Vujanac ponovo je bio lobovan. Na kraju se ispostavilo da je to ujedno i konačan rezultat meča 26. kola Superlige.
Partizan je ostao lider na tabeli i ima 71 bod, dok je Zvezda druga sa 69 osvojenih bodova.
Stadion Grbavica - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
SPORT
Sarajevski derbi u senci brutalne tuče huligana /video/
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2022
SPORT
Incident u Crnoj Gori – huligani prekinuli utakmicu /video/
Mirko Ivanić, FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
SPORT
Zvezda oduvala 77. svećicu: „Istorijska godina, časno branimo grb“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala