- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda oduvala 77. svećicu: „Istorijska godina, časno branimo grb“

© Foto : FK Crvena zvezdaMirko Ivanić, FK Crvena zvezda
Mirko Ivanić, FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Košarkašica Crvene zvezde Maša Janković i fudbaler Mirko Ivanić izabrani su za najbolje pojedince Sportskog društva Crvena zvezda za 2021. godinu, a njima su priznanja uručena u petak na proslavi 77. rođendana crveno-bele porodice.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Na tradicionalnoj svečanosti u Medija centru stadiona „Rajko Mitić“, trener košarkaša Dejan Radonjić proglašen je za najboljeg trenera u SD Crvena zvezda u 2021. godini, dok su fudbaleri, aktuelni šampioni Srbije, najbolji klub ovog društva.
Nagradu za životno delo dobili su Svetozar Mijailović i Dragiša Vučinić, dok je nagrada „Crveno-belo srce“ pripala Fondaciji Delije.
Predsednik upravnog odbora SD Crvena zvezda Nebojša Čović čestitao je svim zvezdašima 77. rođendan i istakao je da 2021. godina bila istorijska, jer su napravljeni istorijski rezultati u teškom vremenu.
„Velike rezultate napravio je džudo, fudbal, košarka... Ovo je prava slika koju šaljemo sa ovom decom, u smislu jedne velike porodice i nečega što je garancija da možemo ponovo da odgovorimo na iskušenja koja nas čekaju. Očekujem da i u sledećoj godini imamo isto tako dobre rezultata. Ove godine osvojili smo 41 trofej. Susrešćemo se sa velikim iskušenjima, ne samo sportske prirode, nego i one druge, sa mnogo spinova i priča da smo miljenici da imamo para i da se rasipamo, a pravo stanje u SD je da veliki broj klubova u ovom teškom vremenu nam je na ivici egzistencije. Pored toga, časno i pošteno brani ovaj naš grb i Crvenu zvezdu, Moramo da izdržimo svi zajedno i biće lakše ako smo zajedno. Čestitam rođendan, rezultate i idemo dalje. Svi zajedno", rekao je Nebojša Čović.
Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić svim članovima sportskog društva čestitao je na uspesima.
„I naš fudbalski klub ima mnogo razloga za ponos. Ostvarili smo verovatno istorijske rezultate koji će ostati zabeleženi zlatnim slovima u svim monografijama našeg kluba. Osvojili smo četvrtu uzastopnu šampionsku titulu, posle 14 godina uzeli smo duplu krunu, peti put uzastopno smo se plasirali u grupnu fazu UEFA takmičenja, a posle 30 godina plasirali smo se u osminu finala evropskih takmičenja. Iskreno se nadam da ćemo i peti put uzastopno osvojiti šampionsku titulu u maju i da ćemo se ponovo radovati", rekao je Terzić i dodao da se nada da će fudbalski klub ostati motor razvoja svih ostalih klubova.
Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović u dresu Fulama - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
SPORT
Srbin je pomerio granice i Ostrvo mu se poklonilo /foto/
Mirko Ivanić i Aleksandar Katai – FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
SPORT
Zvezda preko „krova“ do vrha Superlige, čeka se odgovor Partizana /video/
Andrea Anjeli i Aleksandar Čeferin - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
SPORT
Bogati spremaju novi puč, ali se jedan bitan čovek protivi: „Paralelni univerzum“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala