- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin je pomerio granice i Ostrvo mu se poklonilo /foto/

© AFP 2023 / GLYN KIRKSrpski fudbaler Aleksandar Mitrović u dresu Fulama
Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović u dresu Fulama - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Aleksandar Mitrović, srpski reprezentativac i as Fulama, koji je oborio rekord po broju golova u jednoj sezoni druge engleske lige, dobio je trofej za najboljeg igrača Čempionšipa na ceremoniji Londonskih fudbalski nagrada za 2022. godinu.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Pomenuto priznanje dodeljuje se najboljem fudbaleru Čempionšipa, i odnosi se na sve lige ispod drugog po jačini fudbalskog takmičenja na Ostrvu.
Činjenica da je trofej završio u rukama srpske gol-mašine Aleksandra Mitrovića nikako ne bi smela da iznenadi ili začudi, s obzirom na sve ono što iz nedelje u nedelju, utakmice u utakmicu čini napadač Fulama, koji je već postigao 34 pogotka na svega 31 meč u dresu kluba sa Krejven Kotidža ove sezone.
„Želim da se zahvalim svima koji su glasali za mene. Ovo je velika čast, posebno ukoliko se uzme u obzir kolko talentovanih fudbalera ima u našioj ligi. U pitanju jeste individualna nagrada, ali moram da se zahvalim mojim saigračima i svima iz kluba“, poruči je Mitrogol.
Podsetimo, Aleksandar Mitrović je protiv Piterboroa oborio rekord Tonija Ajvana iz sezone 2020/21. Srbije je ubedljivo prvi strelac Čempionšipa sa 34 pogotka, drugi je Dominik Solanke iz Bormnuta sa 20 postignutih golova.
Kada je u pitanju Premijer liga, nagradu za najboljeg igrača odneo je Deklan Rajs iz Vest Hema, s obzirom na to da je dobio više glasova od konkurenata iz Čelsija Atonija Ridigera, Tijaga Silve i Žoržinja.
Aleksandar Mitrović Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
SPORT
Mitrović za istoriju – rekord i u Engleskoj! /foto, video/
Srpski napadač Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
SPORT
Srbin je preživeo „pakao“ i naterao legendu da mu se divi: „Na pravom je putu“
Roman Abramovič: Iako gubi milijarde dolara zbog kirze izazvane virusom korona, i dalje ostaje plemenitog srca. - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
SPORT
Imperija moćnog Rusa kojoj je Britanija posle dve decenije stala na put
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala