- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin je preživeo „pakao“ i naterao legendu da mu se divi: „Na pravom je putu“

© REUTERS / JENNIFER LORENZINISrpski napadač Dušan Vlahović
Srpski napadač Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Dušan Vlahović preživeo je „pakao“ u Firenci, a njegov Juventus slavio je minimalnim rezultatom u polufinalu Kupa Italije protiv Fiorentine (0:1). Sve ono što radi i kroz šta prolazi 22-godišnji Srbin nije ostavilo ravnodušnim ni legendu i potpredsednika Pavela Nedveda, koji je poručio da ga je Vlahović iznenadio i da je pred njim svetla budućnost.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Kratak je put od ljubavi do mržnje, to je na sopstvenoj koži osetio i srpski reprezentativac Dušan Vlahović koji je posle potpisavanja ugovora sa Juventusom morao ekspresno da se vrati na „Artemio Franki“, stadion na kojem je stekao status superheroja, a sada je persona non grata.
Salve zvižduka, preko 10.000 pištaljki koje su ultrasi Fiorentine podelili i koreografija u vidu citata iz Danteove Božanstvene komedije: „Firenco, kroz pakao tvoje ime se širi“, koji se odnosi na izdajnike u ovom slučaju Dušana Vlahovića.
Sve to poneo je na leđima 22-godišnji Vlahović koji nije dozvolio da ga „proguta pakao“ i neverovatan pritisak. Vredno je odrađivao svoj posao na terenu, a kada je njegov dojučerašnji saigrač Venuti pogodio sopstvenu mrežu u zaustavnom vremenu, Srbin je prvi prišao da ga teši, pokazavši veličinu.
Zato i ne čudi što je legenda torinske „stare dame“ Pavel Nedved pričao u superlativu o reprezentativcu Srbije koji je prvi strelac Serije A sa 20 golova.
„Svi znaju kako je zahtevno igrati na 'Artemio Frankiju' jer navijači prave ogromnu tenziju. Biću iskren i mene je iznenadio Vlahović. Neki ga porede sa velikim igračima poput Kristijana Ronalda. Ja sam znao da je on izuzetan igrač, ali on je 2000. godište i ukoliko nastavi ovim putem može da ostvari velike stvari. Nemam sunjmu da je pred njim svetla budućnost. Izuzetno je inteligentan, zna kako da se pripremi za utakmicu. Na sve to, jako je skroman i to je sve bitno da bi neko postao šampion. Dušan je na pravom putu“, izjavio je Pavel.
Nedvede je otkrio ida sedmica Juventusa dolazi kod njega po savete.
„Stvarno je lepo kada su tako mladi igrači skromni i dolaze kod mene da traže savete. Prija mi to, osećam se korisno", zaključio je legendarni Čeh.
O Vlahoviću koji ovoga puta nije zatresao mrežu, a na terenu je proveo svih 90 minuta je posle utakmice pričao i trener Masimilijano Alegri.
„Vlahović veoma dobro igra i radi svoj posao. Imamo daleko bolju povezanost između sredine i napada sa njim. Važno je da nastavi da se kreće svuda po terenu, da bude nepredvidljiv, to je najteža stvar u fudbalu, da izbegne čuvare“, poručio je Alegri.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
SPORT
Vlahović dočekan sramnim uvredama i morbidnom koreografijom, ali odlazi s pobedom! /foto, video/
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
SPORT
„Evo, to je taj momenat“ – Dušan silni oduševljava, i ne samo golovima /video/
SPORT
Kako odgovoriti na pretnje smrću? – to zna srpski superheroj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala