- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vlahović dočekan sramnim uvredama i morbidnom koreografijom, ali odlazi s pobedom! /foto, video/

© Foto : Mašimo Paolone/LaPreše via APDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Huligani sakriveni pod etiketom navijača Fiorentine, uvredama su dočekali timski autobus Juventusa u kome se nalazi i njihov donedavni ljubimac, reprezentativac Srbije Dušan Vlahović, a za početak utakmice su pripremili morbidnu koreografiju. Bez obzira na to, Juventus je uspeo da pobedi sa 1:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Vlahović je ove zime napustio Firencu i postao član Juventusa, što huligani gledaju kao izdaju.
Iako je klub apelovao na njih da se suzdrže od vređanja, sa njim je počelo i pre starta utakmice.
Dok je autobus sa fudbalerima Juventusa stizao na stadion „Artemio Franki“, huligani su uzvikivali uvrede i upućivali zvižduke.
Autobus su sve vreme čuvale jake policijske snage, a objavljeno je i da će Vlahović nastupiti u startnoj postavi ekipe.
Vlahović je na meti sličnih uvreda bio i tokom boravka u Fiorentini, a sa sličnim povicima u prošlosti su se suočavali i drugi fudbaleri sa balkanskih prostora, poput Siniše Mihajlovića i Zlatana Ibrahimovića.
Uz to, oko stadiona su bili postavljeni transparenti sa uvredljivim porukama upućenim Vlahoviću koji se čak mogu protumačiti kao pretnje smrću.
Početak utakmice je obeležila i morbidna koreografija navijača Fiorentine sa likom Dantea Aligijerija, što je bila jasna aluzija na njihovo smatranje da je Vlahović izdajnik i da mu je mesto u „najdubljoj jami Danteovog pakla“.
Vlahović je u 55. minutu imao veliku priliku za gol, ali je njegov udarac bio slab i nije mogao da prebaci loptu u mrežu preko čuvara mreže Fiorentine.
Tokom meča je „ratovao“ sa defanzivcima rivala koji ga nisu štedeli i čak su ga rvačkim zahvatima sprečavali da uopšte dođe u kontakt s loptom.
Meč je završen pobedom Juventusa (1:0), autogolom Lorenca Venutija u drugom minutu nadoknade vremena, a revanš meč polufinala Kupa Italije na programu je 20. aprila u Torinu.
SPORT
Kako odgovoriti na pretnje smrću? – to zna srpski superheroj
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
SPORT
„Evo, to je taj momenat“ – Dušan silni oduševljava, i ne samo golovima /video/
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
SPORT
Provokacija je uspela – srpski superheroj izrasta u Terminatora
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala