- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Provokacija je uspela – srpski superheroj izrasta u Terminatora

© Tanjug / Fabio FerrariDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
Pratite nas
Dušan Vlahović je novim umećem još jednom ostavio bez daha fudbalski svet. Svega 32 sekunde bile su mu potrebne da dođe do gola u debitantskom nastupu za Juventus u Ligi šampiona, a učinio je to slabijom desnom nogom. Istom onom, koju je na početku njegovog mandata u crno-belom dresu osporio trener Masimilijano Alegri.
Srpski reprezentativac postigao je gol u prvom nastupu za Juventus protiv Verone (2:0) i to samo 13 minuta nakon što je počeo susret.
Za razliku od čitave italijanske javnosti koja je bila opčinjena golgeterskim sposobnostima Dušana Vlahovića, trener Juventusa Masimilijano Alegri rešio je da „spusti loptu“ na zemlju i uz dozu pohvala, uspeo je da pronađe i manu Srbinu.
Akcenat je bio na Vlahovićevoj desnoj nozi...
„Postoje stvari koje Vlahović mora da popravi u svojoj igri. Dušan je imao nekoliko loših dodira. to mora da popravi kako bi bio ubitačniji u kretnjama sa loptom. Mora da popravi način na koji se oslobađa odbrambenih fudbalera, ali i da više koristi desnu nogu“, rekao je Alegri posle trijumfa nad Veronom.
Samo četiri dana kasnije usledio je duel Juventusa i Sasuola (2:1) u Kupu Italije i Vlahović je desnom nogom, doduše uz pomoć defanzivca protivničkog tima, uspeo da smesti loptu u mrežu.
Bio je to nagoveštaj onoga što će se dogoditi na stadionu De la Keramika, kao replika na provokaciju koju je uputio trener Juventusa.
Posle 32 sekunde fudbala zatresla se mreža „žute podmornice“ u Španiji, a egzekutor je bio Vlahović i to, slabijom desnom nogom. Srbin se maestralno predstavio Ligi šampiona – najjačem klupskom takmičenju na planeti.
Na društvenim mrežama kruži fantastičan pogodak koji je postigao Vlahović, nižu se komplimenti na njegovo fudbalsko umeće i neverovatan talenat koji poseduje, a jedna od originalnijih fotomontaža je ona gde srpskog egzekutora porede sa Arnoldom Švarcenegerom u blokbasteru Terminator.
Vlahović je golom u debiju Lige šampiona posle 32 sekunde oborio rekord star 27 godina koji je bio u vlasništvu Andresa Melera iz Dortmunda koji je posle 37 sekundi na debiju uspeo da zatrese mrežu.
Takođe, Dušan Vlahović je drugi najmlađi fudbaler koji je uspeo da postigne gol na debiju za Juventus. Sedmica „stare dame“ postigla je pogodak sa 22 godine i 25 dana, dok je rekorder legendarni Alesandro del Pjero imao 20 godina i 308 dana.
Vlahvić je postao treći fudbaler kluba iz Torina koji je debitovao golom u Ligi šampiona, pre njega to je pošlo za nogom Del Pjeru i Davidu Trezegeu.
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
SPORT
Srbin priča isključivo na terenu: „Ljudi stvaraju kontroverze, već sam sve zaboravio“
Dušan Vlahović – gol na debiju u Ligi šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
SPORT
Vlahovićev debi iz snova nedovoljan za pobedu Juventusa /video/
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
SPORT
Dušan silni! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala