- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako odgovoriti na pretnje smrću? – to zna srpski superheroj

Pratite nas
Dušan Vlahović vraća se u Firencu, grad u kojem je fudbalski eksplodirao i stekao epitet gol-mašine. Navijači Fiorentine nisu mu oprostili prelazak u Juventus i učiniće sve da mu prirede paklen doček, svestan je toga i trener Masimilijano Alegri pred meč polufinala Kupa Italije (21.00).
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Odgovor na pitanje da li će se Dušan Vlahović naći u starnoj postavi Juventusa za bitan meč u kupu ima samo trener Masimilijano Alegri.
Kako je iskusni stručnjak i te kako upoznat sa pozadinom čitave priče i time da su mu navijači „ljubičastih“ pretili smrću neposredno pret potpis sa torinskom „starom damom“, tako bi Srbin lako mogao da meč počne s klupe, ali ni to neće sprečiti paklen doček koji mu spremaju.
„Navijači Fiorentine imaju kulturu i inteligenciju. Vlahović će uvek biti zahvalan njima i klubu. Ne treba da brinemo zbog toga. U svetu trenutno postoje mnogo veći problemi, dok nas u sredu očekuje samo fudbalski meč“, istakao je Alegri i nastavio.
„Dušan je miran. Vraća se na mesto na kojem je fudbalski stasao. Biće to posebna utakmica za njega i mora da bude miran ukoliko želi da se nađe na terenu. Još nisam doneo odluku da li će biti među prvih 11. Igrao je mnogo otkako je stigao u Juventus, tamo da ćemo videti", zaključio je trener Juventusa Alegri.
Zato je u utorak klub sa „Artemio Frankija" pozvao svoje pristalice da ne vređaju Vlahovića, ali je ubrzo odgovorio jedan od vođa navijača Federiko de Sinopoli.
Fiorentina je pozvala svoje navijače da ne vređaju Vlahovića, ali je stigao odgovor jednog od vođa Federika de Sinopolija.
„Izdao nas je i ceo grad se oseća tako zbog Vlahovića, na isti način kao što je bilo i u prošlosti. Vlahović, Kijeza i Bernardeski svi su došli kroz akademiju, ali nikad nisu usvojili identitet 'viole'. Bernardeski je iz Toskane, Kijeza je ovde bio od desete godine, ali ni to nije bilo dovoljno“, rekao je De Sinopoli za radio „Punto Nuovo“.
On je istakao da će reakcije navijača sigurno biti, ali nije precizirao na koji način.
„Tišina nije opcija. Firenca je veoma živopisan grad, pa hladnoća nije baš u našem DNK. Biće reakcije, da li zviždanja, skandiranja ili uvreda, ali biće reakcije.
Navijači Fiorentine znaju da će njihove igrače psihološki ojačati ako mogu da pobede Juventus, to je takođe deo fudbala“, poručio je De Sinopoli.
Srpski reprezentativac presudio je Empoliju, kada je sa dva gola u prvih 45 minuta na gostovanju trasirao Juventusu put ka nova tri boda (2:3), čime se vratio na prvo mesto liste strelaca u Seriji A sa 20 pogodaka, dok jedan manje ima Ćiro Imobile iz Lacija.
Golgeterski niz Vlahović bi mogao da nastavi u sredu uveče ukoliko ga Alegri uvrsti među startere ili mu priliku pruži sa klupe, u meču koji će za njega svakako biti više od fudbala, uzimajući u obzir sve što je ostvario u ljubičastom dresu, ali i način na koji su ga ispratili navijači, razočarani što njihova prva zvezda prelazi u redove najvećeg italijanskog kluba.
Direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
SPORT
Terzić o „Gaspromu“: Zahtev UEFA bi bio sulud
Sten Kolimor - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
SPORT
Igrao je sa Srbima i poručuje Britaniji: „Zašto bi Rusi dobili zabranu?“
Vladimir Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
SPORT
Stojković najavio dugu karijeru: Obaram sve rekorde!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala