- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Terzić o „Gaspromu“: Zahtev UEFA bi bio sulud

© Sputnik / Lola ĐorđevićDirektor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić
Direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
Pratite nas
Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, rekao je da se nada da UEFA neće zatražiti od kluba da skine natpis sponzora Gasprom zbog situacije u Ukrajini.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi.
„Nismo dobili zahtev da skinemo natpis 'Gasprom' sa dresa i iskreno se nadam da do toga neće doći. To bi bio sulud zahtev. Kompanija Gasprom je uz Crvenu zvezdu od 2010. godine. Bila je uz klub i kada je pretio 'ključ u bravu'. Možda Crvena zvezda tada nije ni zasluživala takvog giganta kakvog je dobila, ali da ga nije bilo pitanje je da li bi klub bio danas ovde gde jeste. Ljudi koji vole Zvezdu nikada neće zaboraviti šta je ta kompanija uradila za klub“, rekao je Terzić u gostovanju na K1 televiziji.
Zbog ruske specijalne vojne operacije, u cilju demilitarizacije Ukrajine, svedoci smo upliva politike u sport, te se širom sveta sprovode kaznene mere protiv klubova i sportista iz Rusije.
FIFA i UEFA su suspendovali reprezentaciju Rusije i klubove, a sankcije trpe i sponzori poput Gasproma i VTB banke.
Šalke je već otkazao sponzorstvo Gaspromu, Evroliga je „zamrzla“ saradnju sa VTB-om, a Zvezda se nada da neće biti primorana na isto.
„Ne interesuje me da li ću trpeti posledice za ovakve izjave, mene zanima samo interes Zvezde, ali ne mogu da se složim sa tim što su uradili UEFA i FIFA, ne razumem na osnovu čega su to uradili? Rusija je podržala Srbiju kada joj je bilo jako teško. Kao supersila stala je u zaštitu Srbije i ako imamo etički kodeks, to ne smemo da zaboravimo. Trenutno se vodi politika dvostrukih standarda, ali da ne idemo u politiku. Svim sportistima je žao zbog sukoba i civilnih žrtava, ali hoću da kažem samo da je UEFA požurila sa svojim odlukama“, dodao je generalni direktor Zvezde.
Crveno-bele desetog marta očekuje gostovanju u Glazgovu protiv Rendžersa u osmini finala Lige Evrope, a sedam dana kasnije na programu je revanš u Beogradu.
Stojković najavio dugu karijeru: Obaram sve rekorde!
„Moraćemo da podnesemo tužbu“ – Tarpiščev reagovao na odluku FIFA i UEFA
Fudbalski savez Rusije: Odluka je suprotna normama i principima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala