- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Van svake granice“: Rusija zahteva zvanično objašnjenje i osudu skandalozne izjave američkog senatora

© Sputnik / Alekseй Agarыšev / Uđi u bazu fotografijaAmbasada Rusije u Vašingtonu
Ambasada Rusije u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Ambasada Rusije u Vašingtonu osudila je izjavu američkog senatora Lindzija Grejema koji je rekao da bi osoba koja „ukloni ovog čoveka“ (misleći na ruskog predsednika Vladimira Putina) učinila veliku uslugu zemlji i svetu. Ruska ambasada zatražila je od američke strane zvanično objašnjenje.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
„Stepen rusofobije i mržnje Amerike prema Rusiji je van svake granice. Teško je poverovati da je jedan američki senator mogao tako nešto da izjavi. Zahtevamo zvanično objašnjenje i osudu takvih izjava američkog senatora“, rekao je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.
Prema njegovim rečima, izjava američkog senatora je neprihvatljiva i nečuvena. S tim i vezi, Antonov je dodao da „postaje zastrašujuće po sudbinu SAD na čijoj vlasti su neodgovorni i neprofesionalni političari“.
Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“ i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtevom za pomoć.
Prema rečima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.
Sistem protivvazdušne odbrane S-400 Trijumf - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
SVET
Amerika razmatra sankcije protiv Indije zbog ruskog naoružanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala