- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Pavićević: Sloboda medija temelj slobodnog čovječanstva

© Sputnik / Konstantin Čalabov / Uđi u bazu fotografijaČitav intervju sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom možete čuti na talasima Radija Novosti u sredu u 17 časova u emisiji #SvetSaSputnjikom, koju zajednički realizuju Radio Sputnjik i Radio Novosti. Tema emisije biće Svet i Evropa posle varvarskih terorističkih akata u Parizu i rat protiv Islamske države, koja je preuzela odgovornost za taj napad. Da li je ovo treći svetski rat? Može li ga civilizovani svet dobiti? Kako i po koju cenu? O ovim pitanjima i o tome kako se sve to odražava na bezbednosnu situaciju na Balkanu i u Srbiji razgovaraćemo i sa prvim direktorom BIA Andrejom Savićem i profesorom na Pravnom fakultetu Milošem Jovanovićem.
Čitav intervju sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom možete čuti na talasima Radija Novosti u sredu u 17 časova u emisiji #SvetSaSputnjikom, koju zajednički realizuju Radio Sputnjik i Radio Novosti. Tema emisije biće Svet i Evropa posle varvarskih terorističkih akata u Parizu i rat protiv Islamske države, koja je preuzela odgovornost za taj napad. Da li je ovo treći svetski rat? Može li ga civilizovani svet dobiti? Kako i po koju cenu? O ovim pitanjima i o tome kako se sve to odražava na bezbednosnu situaciju na Balkanu i u Srbiji razgovaraćemo i sa prvim direktorom BIA Andrejom Savićem i profesorom na Pravnom fakultetu Milošem Jovanovićem. - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Pratite nas
Ekskluzivno
Medijske slobode su temelj slobodnog čovečanstva i zato sam protivnik ugrožavanja rada novinara ili medija, kaže politikolog Vladimir Pavićević povodom preporuke Vlade Crne Gore da se obustavi emitovanje ruskih medija u toj zemlji.
Vlada Crne Gore dala je u četvrtak na sjednici pozitivno mišljenje na odluku Evropske unije (EU) o obustavi distribucije ruskih medija Raša tudej i Sputnjik. Međutim, konačnu odluku o eventualnom prekidu emitovanja tih kanala u Crne gore donijeće Agencija za elektronske medije (AEM) koja je jedina po zakonu ovlašćena da to i uradi.
„Ja sam se školovao na zapadu poslednjih dvadeset godina, doktorirao i tamo sam naučio jednu stvar – da je sloboda medija jedan od temelja slobodnog čovječanstva”, kaže za Sputnjik Vladimir Pavićević profesor i politički analitičar.
On dodaje da kada vidi da postoji naznaka ugroženosti ljudi koji rade u medijima ili medija, da je on protivnik toga.
„Smatram da ljude treba pustiti da rade, da informišu i saopštavaju svoje analize i da ne treba primjenjivati restriktivne mjere koje podrazumijevaju striktne zabrane ili slične stvari kada govorimo o radu medija”, ističe Pavićević.
Studio agencije i radija Sputnjik na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
REGION
Vlada Crne Gore podržala zabranu ruskih medija u toj zemlji
Televizija Rusija danas - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
REGION
„Poraz za slobodu izražavanja“: Udruženje novinara Crne Gore osudilo zabranu emitovanja RT i Sputnjika
Televizija - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
SRBIJA
Olivera Zekić iz REM-a: Nikada nećemo uvesti sankcije bilo kom mediju iz Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala