Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Zavetnici, NADA i Dveri osudili glasanje Srbije u UN

© Foto : ZavetniciSrpski sabor "Zavetnici"
Srpski sabor Zavetnici - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Srpska stranka Zavetnici, kandidat za predsednika Srbije Miloš Jovanović o Srpski pokret Dveri osudili su odluku zvaničnog Beograda da u Generalnoj Skupštini UN Srbija podrži rezoluciju u kojoj se osuđuje Ruska Federacija zbog specijalnne operacije u Ukrajini.
Zavetnici smatraju da je tim činom vlast narušila princip vojne i političke neutralnosti i ugrozila prijateljske i viševekovne odnose sa Ruskom Federacijom.
„Prilikom glasanja srpska delegacija je imala puno pravo da ostane uzdržana, štiteći svoju poziciju i vitalne državne, ekonomske i nacionalne interese“, navodi se u saopštenju.
Kako se dodaje, nedopustivo je da Srbija učestvuje u „političkoj hajci“ na državu koja je kao stalna članica SB najsnažniji garant Rezolucije 1244 i očuvanja njenog suvereniteta na KiM, prenosi Tanjug.
„Ovakav potez je dokaz da je vlast podlegla pritiscima SAD i njihovih saveznika i da postoji opravdana sumnja da je naredni korak uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji“, navodi se u saopštenju i dodaje da spoljna politika Srbije mora biti rukovođena isključivo srpskim interesima.

Jovanović: Glasanje za Rezoluciju UN ljaga na srpskom obrazu

Miloš Jovanović, lider DSS i kandidat za predsednika Srbije ispred koalicije NADA kaže da su glasanjem za Rezoluciju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija kojom se osuđuje napad Ruske Federacije na Ukrajinu vlasti bacile „strašnu ljagu na obraz srpske države ujedno ugrožavajući vitalne nacionalne interese Srbije i srpskog naroda“.
„Ovim nedostojnim svrstavanjem uz NATO i zapadni svet, aktuelna srpska vlast je pokazala da sve priče o postojanju nacionalne ambicije, suverenom odlučivanju, nezavisnosti naše zemlje kao i o odlučnosti i hrabrosti njenog rukovodstva predstavljaju mrtvo slovo na papiru i bednu političku propagandu“, smatra Jovanović, a navodi se u saopštenju koje dostavljeno medijima.

Dveri: Glasanje za Rezoluciju protiv Rusije je neprijateljski čin

Srpski pokret Dveri osudio je glasanje Srbije za Rezoluciju UN protiv Rusije i taj čin prema Moskvi nazvao neprijateljskim.
Dveri ocenjuju da je vlast u Srbiji, iako se deklarativno zalaže za vojnu i političku neutralnost, de fakto, kako tvrde, pokazala da je na strani NATO , što, dodaju, predstavlja očigledan čin izdaje srpskih nacionalnih i državnih interesa.
Srbija nikako i nikad ne sme biti protiv Rusije, a pogotovo ne na strani onih koji su nas bombardovali 1999. godine, navode Dver.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
SRBIJA
Vučić: Srbija se u UN pridružila osudi napada na Ukrajinu, nismo podržali sankcije Rusiji
Lavrov u Ujedinjenim nacijama - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
RUSIJA
Lavrov: Ne postoji mehanizam kojim se Rusija može izbaciti iz SB UN
Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
RUSIJA
Nebenzja: U rezoluciji UN ni reči o ubistvima stanovnika Donbasa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala