- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska obaveštajna služba: Ukrajina je pravila nuklearno oružje, a SAD su bile spremne da pomognu

© AP Photo / William Collette/U.S. Air Force via AP)SAD testiraju nuklearno oružje
SAD testiraju nuklearno oružje - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Spoljna obaveštajna služba Rusije ima podatke da je Ukrajina pravila svoje nuklearno oružje, izjavio je šef ruskih obaveštajaca Sergej Nariškin.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
„Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, Ukrajina je zadržala tehnički potencijal za pravljenje nuklearnog oružja i ona tu ima mnogo veće mogućnosti nego Iran ili Severna Koreja. Štaviše, prema obaveštajnim podacima koje dobija Spoljna obaveštajna služba, u Ukrajini se radilo u tom pravcu“, rekao je Nariškin.
On je dodao da su SAD znale da Ukrajina pravi nuklearno oružje i bile su spremne da pomognu Kijevu.
„Nismo samo mi znali za to, nego i Amerikanci. Pritom, oni ne samo da nisu ometali realizaciju tih planova, nego su bili spremni da, što se kaže, podmetnu rame Ukrajincima očigledno računajući na to da će ukrajinske rakete sa nuklearnim bojevim glavama biti okrenute u pravcu istoka, nikako zapada“, rekao je Nariškin.
Takođe je saopštio da su uz podršku Velike Britanije u Ukrajini građene dve pomorske baze.
„Uz podršku Velike Britanije vršene su pripreme za otvaranje dve pomorske baze na obalama Crnog i Azovskog mora. Radilo se na modernizaciji opreme za vazdušnu navigaciju ukrajinskih vojnih aerodroma, što bi im u budućnosti omogućilo da primaju čitav spektar vojno-transportne avijacije Alijanse “, rekao je šef ruskih obaveštajaca.
Prema rečima Nariškina, SAD zajedno sa saveznicima htele su da prime Ukrajinu u NATO, zaobilazeći pravila ulaska u Alijansu.
„Vašington i njegovi saveznici su forsirali pripreme za prijem Ukrajine u NATO, izmišljajući za Kijev polulegalne zaobilazne rute koje su osmišljene da skrate tradicionalni put za članstvo u Alijansu“, Rekao je Nariškin.
Granica između Rusije i Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Podkast
Rusija traži mir, Zapad histerijom potpiruje rat | Od četvrtka do četvrtka
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
RUSIJA
Lavrov: Nedopustivo da se američko nuklearno oružje nalazi u Evropi, vreme je da se vrati kući
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala