- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Rusija traži mir, Zapad histerijom potpiruje rat | Od četvrtka do četvrtka

© Sputnik / Aleksandr Polegenьko / Uđi u bazu fotografijaGranica između Rusije i Ukrajine
Granica između Rusije i Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Događaje koji su obeležili proteklih sedam dana u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ komentariše Đuro Bilbija, glavni urednik portala „Fakti“.
Da Rusija nije pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, „sledećeg dana“ bi NATO pokrenuo svoju, tako tvrde u Moskvi koja je na meti zapadnog sveta. Dok tim Međunarodnog krivičnog suda istražuje moguće ratne zločine u Ukrajini, BiH bez odobrenja Dodika uvodi Rusiji sankcije, a Turska želi da uvede Kosovo u NATO.
Navodne demokratske zapadne zemlje sve više gube kompas - zabranjuju rad ruskim medijskim kućama ali na međunarodna takmičenja više ne primaju ni paraoljimpijce ni mačke. O svim ovim temama u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ razgovaramo sa urednikom portala Fakti Đurom Bilbijom. Pitaćemo ga koji su uzroci ove operacije i dokle su Rusi spremni da idu? Šta je neophodno da bi se sprovela denacifikacija Ukrajine? Da li će usvajanje rezolucije protiv Rusije u generalnoj skupštinu UN rešiti situaciju na terenu ili kriza zbog nje može i da se produbi? Da li je moguće isključiti Rusiju iz UN? Zašto je tim eksperata Međunarodnog krivičnog suda otputovao u Ukrajinu? Može li ukrajinska kriza da ubrza pristup takozvanog Kosova Alijansi? Da li su kultura i sport "treći front" u Ukrajini kako tvrdi britanska ministarka kulture, medija i sporta Nadin Doris? Kako okatakterisati sajber napade sa zapada i najsuroviiju cenzuru ruskim medija?
Emisija „Od četvrtka do četvrtka“ analizira najaktuelnije teme koje su obeležile prethodnih sedam dana. Vodi je Nataša Milosavljević.
Gosti su politikolozi, sociolozi, vojni stručnjaci, diplomate, novinari, dobri poznavaoci aktuelnih političkih prilika. Emituje se svakog četvrtka od 21.00.
Rusija traži mir, Zapad histerijom potpiruje rat | Od četvrtka do četvrtka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala