- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pentagon: Amerika dostavlja Kijevu najbolje naoružanje, ali smo zabrinuti za bezbednost Zelenskog

CC BY 2.0 / Flickr / Paulo O / Pogled na Pentagon
Pogled na Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države dostavljaju ukrajinskoj vojsci najbolje sisteme naoružanja koje mogu da koriste u borbi na kopnu i u vazduhu, rekao je visoki predstavnik Pentagona. Istovremeno, u Pentagonu navode da je Amerika zabrinuta za bezbednost ukrajinskog predsednika.
Izvor nije precizirao o kakvom je naoružanju reč i da li isporuke uključuju i protivavionske raketne komplekse „Stringer“.
Visoki predstavnik Pentagona je izjavio da američke vlasti ne vide znakove da Rusija raspoređuje dodatne snage za specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, osim onih taktičkih grupa koje je rasporedila u blizini ukrajinske granice u poslednjih nekoliko meseci. On je naveo i da su zabrinuti za bezbednost Vladimira Zelenskog, da su sa njim u stalnom kontaktu, kao i da se on i dalje nalazi u Kijevu.
Osim toga, SAD vide iz Kine „mešovite signale“ povodom onoga što se događa u Ukrajini bez spremnosti da se priključe sankcijama protiv Rusije i da osude njene postupke, zaključio je visoki predstavnik Pentagona.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Kasnije je Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Granica između Rusije i Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Podkast
Rusija traži mir, Zapad histerijom potpiruje rat | Od četvrtka do četvrtka
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
RUSIJA
Moskva: Izbalansiran stav Kine prema situaciji u Ukrajini, ne boji se da kaže istinu o ulozi SAD
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala