- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Izbalansiran stav Kine prema situaciji u Ukrajini, ne boji se da kaže istinu o ulozi SAD

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Pratite nas
Rusija je uzela u obzir izbalansirani pristup Pekinga povodom situacije u Ukrajini, izjavila je predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Kako je rekla, Kina nije zemlja kojoj bilo ko može da kaže čiju stranu treba zauzme u tom konfliktu, Peking se snalazi bez bilo čijeg sufliranja.
„Mi smo konstatovali da Peking ima izbalansiran pristup i prema ukrajinskom problemu. Kineska strana je više puta pozivala da se poštuju principi nedeljivosti bezbednosti, isticana je nedopustivost osiguravanja regionalne bezbednosti tako što će se širiti vojni blokovi, ako i racionalnost ruske zabrinutosti po tim pitanjima“, rekla je Zaharova novinarima.
Kako je dodala, Kina se ne ustručava da govori istinu po pitanju uloge SAD u ukrajinskoj krizi. Ona je istakla da Kina ne pada na trikove Zapada u procenjivanju događaja i Moskva ceni neangažovanost Pekinga.
Granica između Rusije i Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
Podkast
Rusija traži mir, Zapad histerijom potpiruje rat | Od četvrtka do četvrtka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala