- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zabrana za Ruse i u esportu

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Uđi u bazu fotografijaArena za e-sportove u Moskvi
Arena za e-sportove u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
Pratite nas
Ruske organizacije trpe sankcije i u elektronskom sportu, odnosno jednoj od najpopularnijih video-igrica, kanter-strajku (CS:GO).
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odiseja“ (odysee.com).
Popularni organizator turnira „BLAST“ objavio je saopštenje u kojem je navedeno da su sve ruske organizacije suspendovane iz takmičenja do daljeg.
„BLAST“ je otkazao kvalifikacije za glavno takmičenje u regionu Zemalja nezavisnih država, ali i izbacio sve ruske timove.
„Zbog konflikta u Ukrajini, nijedna ruska ekipa neće biti pozvana na naše turnire na neodređeno vreme“, navedeno je u saopštenju.
Ekipe koje su najviše pogođene ovakvim dešavanjima su Virtus.pro i Gambit, koji su ove i prethodnih sezona bile među najboljima na svetu i konstantno se borile za najprestižnije trofeje.
Zbog ovakvog postupka, ruski timovi će možda biti primorani da ponište ugovore sa svojim igračima i samim tim raspuste svoje kanter-strajk ekipe. Vredi istaći i da u pomenutim ruskim ekipama ne nastupaju samo Rusi, već su često u pitanju pomešani timovi koji uključuju i druge nacionalnosti, a koji će podjednako ispaštati zbog ovakve odluke.
Trenutno nije poznato da li neki organizator takmičenja CS:GO-a planira da suspenziju prenese konkretno na sve ruske esportiste nezavisno od organizacije, kao ni da li će se suspenzija ruskim timovima proširiti i na ostale turnire.
Čuveni esport novinar Dankan „Torin Šilds je to predstavio kao potencijalnu opasnost.
„Biće prava tragedija ako Gambit i VP ne budu igrali na najvećim turnirima, a još više ako budu morali da menjaju postave zbog odluke 'BLAST'-a. Njihovi trenutni sastavi imaju šansu da se bore za trofej na Mejdžorima i niko od ovih igrača nije učestvovao u konfliktu“, naveo je „Torin“.
Aleksandar s1mple Kostilev, profesionalni igrač kanter-strajka - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2021
Ukrajinac rekao da je Krim – Rusija, pa mu pretili smrću /video/
Pavle Jopa (Yoppa) Kostić, srpski LoL igrač (preminuo 23.11.2021.) - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
SPORT
Ko je bio Pavle Jopa Kostić – mladić iz Srbije koji je trebalo da osvoji svet
Stefan Slavković Kepa (levo) i Marko Roksić Roksa, šampioni Evrope u PES-u - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
Srbin sa „krova“ Evrope za Sputnjik: Da mi je neko rekao...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala