- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Šta se događa sa automobilima koji nisu prodati?

Polovni automobili - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
Pratite nas
Ako ste se ikada vozili pored auto-salona i videli redove novih automobila, verovatno ste se zapitali šta se dešava s onima koji nisu prodati. Kuda svi idu kada dođe vreme da se napravi mesta za najnovije modele? Predstavništva ih ne poklanjaju. Stvari su malo komplikovanije od toga.
Auto-kuće su franšize. To znači da kupuju nove automobile od proizvođača i prodaju ih po višoj ceni da bi ostvarili profit.
Zato, nakon što zastupnici kupe te automobile, oni im pripadaju. Ne mogu tek tako da ih neprodate pošalju natrag proizvođaču na kraju godine, piše portal Jutarnjeg lista.
Da bi zaradili, moraju da privuku kupce da ih kupe. Ovo su trikovi koje prodavci automobila koriste.

Premeste ih na drugo tržište

Postoji nekoliko opcija za zastupnike kada se njihovi automobili ne prodaju. Oni mogu da pošalju neprodate automobile na drugo tržište gde bi određeni model mogao da bude tražen.

Prodaju ih na aukcijama

Automobili se mogu prodati i na javnim aukcijama. Prilikom toga deo cene ide aukcijskoj kući, što znači da zastupnik gubi mnogo novca. Druga mogućnost je korišćenje tih automobila kao zamenskih kad ljudi dovoze svoje na servis.

Snižavanje cene

Konačna opcija je snižavanje cena. Na kraju modelske godine, proizvođači automobila i zastupnici žele da se reše "inventara" da se stariji automobili ne bi "takmičili" s novijim modelima.
Automobili  - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
EKONOMIJA
Stanje haosa: Kupci čekaju nove automobile mesecima — u Srbiji skaču cene polovnjaka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala