- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković progovorio o bolnom trenutku: Nisam mogao ni da serviram

© AFP 2023 / JORGE FERRARINovak Đoković tokom konferencije u Dubaiju 2022.
Novak Đoković tokom konferencije u Dubaiju 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
Pratite nas
Novak Đoković dao je za „L’ Ekip“ opširan intervju u kojem je pričao o svom stavu po pitanju vakcine, svojoj fizičkoj spremi i povredama koje su mu pravile probleme u karijeri.
Najbolji teniser sveta vratio se tenisu u dobroj formi, ali je u četvrtfinalu bilo primetno da mu fali vrhunskog tenisa i zaustavljen je od Jiržija Veslog.
Pre duela sa iskusnim levorukim teniserom, Novak je dao opširam intervju za francuski list – L'Ekip.
Đoković je ponovio svoj stav o vakcini i još jednom izneo objašnjenje da ne želi da je primi, ali da to nije stav koji ne bi mogao da se promeni u budućnosti.
Pored aktuelnih tema Novaka je novinar francuskog lista podsetio na najteže periode u karijeri koje je uspešno svaki put prebrodio zbog čega se i vraćao još jači na teren. Iako je podigao 20 Grend slem trofeja, Novak je istakao da i dalje postavlja sebi pitanja, a koliko traži od svog tima dokazuje i na mečevima kada ga preplave emocije.
„Imao sam sreću da nisam često bio bolestan ili povređen tokom karijere. Najteža je bila povreda sa laktom. Jedan sam od najkonstantnijih tenisera svih vremena i uspeo sam da održim svoje telo zdravim. To je za mene bio dokaz da radim prave stvari, na kraju su činjenice i rezultati bitni. A čak i pored rezultata ja stalno postavljam sebi pitanja i tražim puno od svog tima“, objasnio je Novak.
Novak je pre tačno četiri godine morao na operaciju lakta, nakon čega je uspeo da se vrati i ponovo bude broj jedan. Ipak, srpski as danas se kaje zbog nekih postupaka tokom tog oporavka.
„Zaista sam duboko razmišljao o tome i morao sam da se operišem. Ali sam pogrešio u nekim stvarima oko toga. Nisam dao dovoljno vremena da se moj lakat oporavi i uzimao sam lekove protiv upala, što sada izbegavam. Tada mi je to kratkoročno pomagalo“, otkrio je broj jedan.
Operaciju je odlagao jer kako je istakao ne voli posete hirurzima i nada se da mu više neće biti potrebni.
„Došao sam do trenutka kada mi je telo reklo da nema više pokušaja. Nisam mogao ni da serviram. Otišao sam kod jednog od najboljih hirurga na svetu koji je uradio odličan posao i zahvalan sam mu na tome. Bio sam uplašen, ja ne volim hirurge. Nadam se da ih neću videti više nikad u životu i sve radim da tako bude“, ispričao je Đoković.
Da svoje telo usmeri u dobrom pravcu naučila ga je odavno Jelena Genčić kojoj je i danas zahvalan.
„Moram da kažem da sam imao sreće što je na mene pozitivno uticala moja teniska majka Jelena Genčić i njen holistički pristup telu. Prva mi je rekla da moram da pazim šta jedem, koliko sati spavam. Objasnila mi je koliko je bitno čitanje i šta sve moram da radim kako bi uspeo. To je pristup od 360 stepeni, a tako razmišljam od kada sam imao sedam-sam godina“, objasnio je prvi reket sveta.
© Foto : Screenshot/Youtube@Agape - Aleksandar GajšekJelena Genčić i Novak Đoković
Jelena Genčić i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
Jelena Genčić i Novak Đoković
Na početku karijere Novak se mučio sa respiratornim problemima, a kada je promenio pristup i način ishrane svet je ubrzo dobio novog broja jedan.
„U 2010. godini se desila najveća promena kada sam promenio ishranu i to mi je pomoglo da se rešim respiratornih problema koji su me mučili kada sam bio mlađi. Sve sam probao, pa i operaciju nosa, razne lekove, vežbe, ali ništa nije pomoglo. Imao sam intoleranciju na gluten, a da to nisam znao. Dijeta je postala potpuno novi način života. Ona je razlog što za sve što stavljam u svoje telo pravim jako stroge procene. Ne možete da me naterate da uzmem bilo šta i to je moj koncept nezavisnosti u životu“, objasnio je Đoković.
Njegov stav ogleda se i u izjavi koju je dao povodom vakcinacije, pa je jasno da se Đoković drži svojih principa.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
SPORT
Emotivna poruka za Rusa: „Dete, ne prestaj da sanjaš“ /video/
Novak Đoković Jirži Veseli - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
SPORT
Čeh je šokirao Novaka, šest godina kasnije vreme je za osvetu
Španski teniser Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
SPORT
Medvedev za korak bliži rušenju Đokovića, Nadalu„očišćen“ put
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala