- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev za korak bliži rušenju Đokovića, Nadalu„očišćen“ put

© REUTERS / ASANKA BRENDON RATNAYAKEŠpanski teniser Rafael Nadal
Španski teniser Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
Pratite nas
Španac Rafael Nadal bez većih problema izašao je na kraj sa Stefanom Kozlovom u drugom kolu turnira u Akapulku – 6:0, 6:3. On je na taj način nastavio pohod ka tituli, a ima očišćen put se veliki broj igrača protiv kojih je trebalo da igra povukao sa turnira. U četvrtfinale se plasirao i Danil Medvedev trijumfom nad Pablom Anduharom 6:1, 6:2.
Ruski as tako se približio za korak ostvarenju cilja – rušenju Novaka Đokovića sa prvog mesta ATP rang liste na kojoj je već 361 nedelju. Naredni rival Medvedevu biće Jošihito Nišioka.
Što se Nadala tiče, on je protiv Amerikanca Kozlova demonstrirao silu. „Počistio“ ga je sa terena za svega sat i 17 minuta igre, čime je došao i do rekorda karijere kada je start sezone u pitanju. Naime, Rafa trenutno ima skor 12–0. Nadal je posebno bio impresivan u prvom gemu meča drugog kola jer nije rivalu prepustio ni gem!
U drugom je bilo nešto neizvesnije na samom terenu, iako je Španac već u četvrtom gemu uspeo da otme servis Stefanu Kozlovu. Ipak, Amerikanac je uspeo da vrati brejk u sedmom gemu i da priđe na 4:3.
Već u sledećem ponovo je bio primoran da se susretne sa brejkom i Nadalu nije bilo teško da na sopstveni servis rutinski privede meč kraju - 6:3.
Naredni rival petom igraču sveta biće još jedan Amerikanac Tomi Pol koji je posle tri sata igre eliminisao Dušana Lajovića sa 2:1 u setovima.
Prema projektovanom žrebu Nadal je u Akapulku na putu ka tituli, gde će mu svakako najveći rival biti Rus Danil Medvedev koji se plasirao u četvrtfinale i kojeg je pobedio u finalu Australijan opena, trebalo da ima paklen žreb, ali se Rajli Opelka povukao, kao i Maksim Kresi. U Akapulko nije stigao ni nezgodni Mateo Beretini koji bi sasvim sigurno bio „tvrd orah“ za Nadala.
Španca po svoj prilici očekuje dvoboj sa Medvedevom, dok je Aleksandar Zverev, još jedan od favorita za titulu u Akapulku diskvalifikovan sa turnira zbog nesportskog ponašanja.
SPORT
Milimetar je odredio Filipovu sudbinu /video/
Novak Đoković i Aleksander Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
SPORT
Đoković govorio o skandalu: I ja sam doživeo slično /video/
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
SPORT
Medvedev o Đokoviću, pričanju istine i „nečemu lošem o protivniku“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala