- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čeh je šokirao Novaka, šest godina kasnije vreme je za osvetu

© AFP 2023 / VALERY HACHENovak Đoković Jirži Veseli
Novak Đoković Jirži Veseli - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
Pratite nas
Novak Đoković dobio je iznenađujućeg protivnika u četvrtfinalu Dubaiju, a to je Jirži Veseli koji ima pozitivan skor jer je u jedinom međusobnom duelu sa prvim teniserom sveta, u Monte Karlu, upravo on bio pobednik.
Novak je pokazao da tromesečna pauza nije negativno uticala na njegovu formu jer je u Dubaiju odigrao sjajna dva meča, međutim sada sledi izazov.
Đoković će od 16 časova sa druge strane mreže imati nezgodnog Jiržija Veselog koga je dobro zapamtio 2016. godine u Monte Karlu kada ga je eliminisao u šesnaestini finala.
Prvi reket sveta stigao je te godine u Monte Karlo kako bi odbranio titulu, a sačekao ga je hladan tuš od Veselog, koji je šest godina kasnije na svojim leđima osetio i Robert Bautista Agut u Dubaiju.
Napravio je Veseli veliko iznenađenje i iako je 123. na svetu lako je eliminisao Španca koji je 15. teniser planete. Taktiku za pobedu nad velikim imenima Čeh nema, a nije je imao ni te čuvene 2016. kada je posle pobede nad Novakom otkrio da je odlučio da uživa u meču.
„Kada sam izašao na teren rekao sam samo da ne bude 6:0,6:0. Kada sam osvojio prvi gem dobio sam više samopouzdanja i pokušao sve više da uživam. Kada sam video da Novak nije u najboljoj formi, pojačao sam i bio fokusiran na svoj servis“, objasnio je tada Veseli.
Kada je shvatio da bi mogao da savladala Novaka koji je tada bio prvi reket sveta, Veseli je odlučio da se fokusira i ne prepusti emocijama.
„Uživao sam, kada se dogodio brejk, postao sam nervozan, emocije su proradile, pojavile su se misli da je možda to taj dan, da bi mogao da pobedim. Ali sve vreme sam govorio sebi da ostanem fokusiran, poen po poen, pa ćemo videti. Na kraju, nisam iskoristio meč loptu kod rezultata 5:3, ali kada je bilo 5:4 ostao sam fokusiran“, objasnio je Čeh.
Veseli je na turnir u Dubaiju stigao preko kvalifikacija, a od starta je krenuo da igra odlično, pa je već u prvom kolu iznenadio Marina Čilića koga je savladao sa 2:0 u setovima.
Španski teniser Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
SPORT
Medvedev za korak bliži rušenju Đokovića, Nadalu„očišćen“ put
SPORT
Milimetar je odredio Filipovu sudbinu /video/
Novak Đoković i Aleksander Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
SPORT
Đoković govorio o skandalu: I ja sam doživeo slično /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala