- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizanov pakao: „Da 'poginemo' danas i ne mislimo na sutra“

© Foto : FK PartizanFudbaleri Partizana tokom duela sa Radničkim iz Kragujevca
Fudbaleri Partizana tokom duela sa Radničkim iz Kragujevca - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
Pratite nas
Ključa u Humskoj – dve utakmice sezone „spakovane“ u svega četiri dana mogle bi da odrede sudbinu Partizana. Crno-beli fudbaleri prvo će u četvrtak od 18.45 dočekati Spartu iz Praga gde imaju prednost 1:0 iz prvog susreta šesnaestine finala Lige konferencija, dok ih u nedelju (18 časova) dočekuje 166. večiti derbi sa ljutim rivalom Crvenom zvezdom.
Dva trenutka istine za Partizan u kojem se ogleda sva surovost modernog fudbala i ubitačnog ritma sa dve utakmice nedeljno. „Zalomilo“ se Aleksandru Stanojeviću i njegovim ratnicima da u nepuna četiri dana moraju da biju dve bitke na dva različita fronta – Evropa i Superliga.
„Ponosan sam na igrače, svaka im čast kako su izneli dosadašnji deo sezone. Meč sa Spartom – 14. u Evropi. Nemamo taj luksuz da razmišljamo o derbiju, možemo samo o utakmici sa Spartom koja će izuzetno da nas potroši. Videli ste Siti, odigra Ligu šampiona i onda posle tri dana u prvenstvu izgubi od Totenhema. Isto tako i Inter. Svaka čast momcima, podigli su standarde. Ulazimo 'ful', maksimalno, nažalost ili na sreću ne razmišljamo o sledećoj utakmici. Prirodno je da razmišljate o derbiju, ne sad, još u Nišu sam razmišljao o derbiju. Šta da radimo? Moramo da iznesemo sve. Imamo takvu utakmicu da ne možemo da kalkulišemo. Izlazimo u najjačem mogućem sastavu. Nikoga ne odmaram, pomeram... Fokusirani smo jer smo sami sebi nametnuli situaciju da 'poginemo' danas i da ne mislimo šta će biti sutra“, slikovito je objasnio važnost revanš meča sa Spartom iz Praga Aleksandar Stanojević.
Ali, teško je poverovati da Stanojevićevi učenici neće imati u podsvesti ono što ih čeka u nedelju sa Zvezdom na Marakani jer je ulog praktično titula. Činjenica je da Partizan ima +5, ali bi to lako moglo da se promeni u nedelju uveče.
Ipak, Sparta je svakako glavna tema u Humskoj. Upućen je apel Grobarima da dođu i da pomognu ekipi, da daju vetar u leđa igračima kako bi izborili plasman u osminu finala Lige konferencija protiv "žilavih" Čeha koji će napasti. To je potvrdio njihov trener Pavel Vrba koji je sa Viktorijom Plzenj 2018. godine uspeo da eliminiše Partizan iz Lige Evrope.
„Ovo je eliminaciona utakmica, biće daleko više rizika. Pogotovo sa njihove strane. Sami sebi smo nametnuli pritisak prolaska dalje. Videćemo dali je to dobro. Ulazimo jako i maksimalno sa željom da obradujemo naše navijače, čija nam je pomoć preko potrebna. Nadamo se najboljem“, poručio je Aleksandar Stanojević.
Sparta nije puno toga pokazala u prvom susretu odigranom u Pragu, gde je otpor domaćina slomio Kvinsi Menig posle fantastične asistencije Saše Zdjelara, a Stanojević za takav razvoj situacije „krivi“ svoje fudbalere.
„Da li će se sada pokazati, opet zavisi od nas. Rizikovaće više, ali rizikovali su i do sada. Sada je još veći biti rizik jer nema nastavka. Može i golman da krene na korner, s obzirom na to da nema sledeće utakmice, nema popravnog. Biće mnogo teže nego u Pragu", konstatuje šef crno-bele struke.
Kada je startnih 11 u pitanju, korekcije bi trebalo da budu minimalne i jasno je da su one nametnute zbog kadrovskog stanja u ekipi. Očkeuje se Partizan u formaciji 4–2–3–1.
Popović će ponovo zauzeti mesto među stativama, s tim što se očekuje da umesto Aleksandra Miljkovića mesto kraj desne aut linije pripadne Marku Živkoviću.
Štoperski tandem Nemanja Miletić – Igor Vujačić, dok će skroz levo očekivano biti Slobodan Urošević.
Dvojica zadnjih veznih baš kao i u prvom meču odigranom u Pragu biće Miloš Jojić i Saša Zdjelar, dok će ispred njih dejstvovati Bibras Natho.
Dvojica krilnih napadača biće kapiten Lazar Marković, koji će napadati sa desne strane, preko puta njega biće Kvinsi Menig, a mesto u špicu ponovo je rezervisano za najboljeg strelca ekipe Rikarda Gomeša.
Jasno je da su pred Partizanom dva pakleno teška zadatka u svega četiri dana, ali ekipa u tim momentima pokazuje karakter, a Stanojević je sve već rekao: „Da poginu danas i da ne misle na sutra“.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
SPORT
Provokacija je uspela – srpski superheroj izrasta u Terminatora
Mustafa Hasanagić - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
SPORT
Legenda ima važnu poruku: Zaboravite na 1:0!
Fudbaleri Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
SPORT
Crno-beli pečat na srpski fudbalski san!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala