- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Sankcije ne mogu Rusiji ništa: Nove mere Zapada udariće po džepovima Amerikanaca

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteDeo kompleksa ruske ambasade u Vašingtonu
Deo kompleksa ruske ambasade  u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2022
Pratite nas
Sankcije koje su uvele Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici protiv Rusije ne mogu izmeniti ruski spoljnopolitički pravac, saopštio je ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov.

„Što se tiče Rusije, sankcije ništa neće rešiti. Teško je zamisliti da postoji neko u Vašingtonu ko računa na to da će Rusija da revidira svoju spoljnu politiku pod pretnjom ograničenjima. Ne sećam se ni jednog dana kada je naša zemlja živela bez nekakvih ograničenja zapadnog sveta. Naučili smo da radimo u takvim uslovima. I ne samo da opstajemo, nego i da razvijamo našu državu“, saopštio je Antonov na Fejsbuku.

On je istakao da će sankcije, koje su uvele SAD i pojedini njihovi saveznici, negativno da se odraze na finansijska tržišta širom sveta i SAD.
„Nema sumnje u to da će sankcije koje su uvedene protiv nas pogoditi svetska finansijska i energetska tržišta. Neće biti izuzetak ni SAD, gde će obični građani osetiti na svojoj koži sve posledice rasta cena“, ističe ambasador.
Po njegovim rečima, „Amerikanci za sedam godina ništa nisu uradili kako bi ubedili ukrajinsko rukovodstvo da je neophodno da poštuju Minske sporazume“. Umesto toga, kazao je, Vašington je „podsticao režim u Kijevu na nedelovanje“.
Umesto da je Bela kuća „primorala zvanične predstavnike Kijeva da sednu za pregovarački sto sa svojim sunarodnicima iz Donjecka i Luganska“, Vašington je odabrao drugi put – da „pumpa oružjem kijevski režim i da ga podstiče na rat“, objašnjava ruski ambasador.
Usled svega toga, Kijev je poverovao da može da reši sukob u Ukrajini vojnim putem, zaključuje Antonov.
Ranije je predsednik SAD Džo Bajden izjavio da uvodi novi paket sankcija protiv Rusije, među kojima i niz ekonomskih ograničavajućih mera.
Američki predsednik Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
SVET
Bajden: Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu, SAD šalju dodatne trupe na Baltik
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala