- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Demokrate: DPS i URA predlažu predsjednika Skupštine

Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2022
Pratite nas
Demokarte, na čelu sa Aleksom Bečićem tvrde da su svi izgledi da će DPS i pokret URA u petak predložiti kandidata za predsjednika Skupštine Crne Gore.
Oni su zato pozvali cijelu Crnu Goru da u srijedu 23. februara masovno dođu na protest preko puta Hrama u Podgorici „kako bi ovaj unaprijed sklepan izdajnički naum spriječili“.
„Nastavlja se realizacija plana bestidnog prekrajanja izborne volje građana, koji je Demokratska Crna Gora prozrela i o njemu obavijestila javnost još prije nekoliko mjeseci, dok su neki nemušto ćutali i pravili se neznaveni i neobaviješteni. Nakon rušenja prve demokratski izabrane Vlade i razrješenja predsjednika Skupštine, DPS i njihovi novi partneri koji su se prije 30. avgusta kleli, davali časnu riječ i obećavali da neće ni u kakve kombinacije sa DPS-om, iako u značajnoj mjeri usporeni i osujećeni da u djelo sprovedu izdaju po modelu ‘blickriga’, ipak će, kako smo u saznanju, pokušati da zaokruže najveću izdaju Crne Gore, prevaru njenih građana i bezobzirno cijepanje i proglašavanje nevažećim svakog glasačkog listića na kojem je avgusta 2020. godine bio zaokružen broj jedne od tri koalicije koje su kasnije tvorile većinu za promjene, a protiv DPS-a“, ističu u saopštenju Demokrate.
Prema njihovim riječima, URA i moguće druge satelitske partije na prethodnim parlamentarnim izborima su preuzele obavezu da ne predlažu kandidate za ministarske i druge pozicije.
„I to bez saglasnosti DPS-a, pri čemu je DPS posebno zainteresovan za MUP, ministarstvo odbrane, ministarstvo finansija, direktora ANB-a, direktora Uprave policije i brojne druge pozicije unutar same državne uprave. Građani i njihov masovni odziv na proteste protiv prodaje njihovih glasova DPS-u već su u velikoj mjeri usporili ili otežali izvršenje bezobraznih zadataka sa izdajničke agende sastavljene u domaćim kazinima i mafijaškim jazbinama, koje su pune tri decenije bile kontrolne sobe svih procesa u državi i regionu. Iako pokušavaju, nikad više. Sloboda se jednom osvojila i nema više nazad – uzalud svi ovi prljavi i izdajnički naumi. Zato, kako bi spriječili ovu veliku narodnu izdaju pozivamo čitavu Crnu Goru da dođe u Podgoricu na protest, koji će se, sada već tradicionalno, održati sjutra, u srijedu, u 18 časova, na bulevaru preko puta hrama Hristovog vaskrsenja“, navode Demokrate u saopštenju.
Slaven Radunović - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
REGION
Demokratski front najavio jednosatnu blokadu glavnih puteva u Crnoj Gori
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
EKONOMIJA
Ulazi li Crna Gora u novi rizični eksperiment?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala