- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Demokratski front najavio jednosatnu blokadu glavnih puteva u Crnoj Gori

Slaven Radunović
Slaven Radunović - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
Pratite nas
Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović rekao je da će taj savez ove sedmice organizovati jednosatnu blokadu ključnih saobraćajnica u Crnoj Gori, koju će nazvati blokada Crne Gore.
Blokada će služiti kao upozorenje svima koji bi eventualno odlučili da prekrajaju izbornu volju građana iskazanu na izborima 30. avgusta 2020. godine. Smatram da i dalje treba insistirati na dogovoru unutar aktuelne skupštinske većine, uz stranke nacionalnih manjina - rekao je on za TV „Prva“, prenele su „Novosti“.
Prema njegovim rečima, sasvim je izvesno da postoji mogućnost da mandatar bude ličnost koja bi okupila celu parlamentarnu većinu i najverovatnije stranke manjina.
„Pitao sam danas javno na Tviteru Abazovića da li bi URA prihvatila da bude deo te tehničke vlade ako se okupi većina i stranke nacionalnih manjina“, rekao je Radunović.
Podsetio je da su iz SDP i LPCG stigle izjave da ni njima nisu prihvatljive neke stvari koje je Abazović naveo kao obavezujuće za novu vladu.
„Bilo ko da je od nas 41 omogućio DPS-u da prekine vladavinu ove većine bio bi dočekan oberučke tako da to nije nešto čime bi trebalo Abazović i URA da se hvale jer je to daleko od pohvalnog. Ako sa druge strane čuju da postoji druga opcija, bilo bi dobro da se zainteresuju“, smatra Radunović dodajući da bi to rešenje bilo prihvatljivo za aktuelnih 41 ali i za manjine, čime bi se takođe pre svega ispoštovala izborna volja građana.
Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
REGION
Abazović na korak od formiranja manjinske vlade?
Zastava Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 21.02.2022
EKONOMIJA
Ulazi li Crna Gora u novi rizični eksperiment?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala