- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pavkov kasnim golom srušio Proleter – Zvezda ostala u trci za titulu

© AP Photo / Darko VojinovicFudbaler Crvene zvezde Milan Pavkov proslavlja izjednačujući gol u meču 1/16 finala Lige Evrope protiv Milana u Beogradu
Fudbaler Crvene zvezde Milan Pavkov proslavlja izjednačujući gol u meču 1/16 finala Lige Evrope protiv Milana u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde teškom mukom su pobedili Proleter na „Karađorđu“ u 23. kolu Superlige – 2:1 (1:0). Heroj je bio rezervista Milan Pavkov koji je golom u 86. minutu obezbedio tri boda crveno-belima. Zvezda je tako ostala u trci za titulu jer zaostaje dva boda za Partizanom uz utakmicu više, a naredne nedelje na Marakani se igra večiti derbi.
Zvezda je kontrolisala igru u prvom poluvremenu, ali je Proleter bio taj koji je mogao prvi da povede na stadionu u Novom Sadu.
Desni bek crveno-belih Kristijano Pićini bio je neoprezan i oborio je Stefana Tomovića, a sudija Aleksandar Živković je opravdano dosudio jedanaesterac.
Najstrožiju kaznu u 15. minutu izveo je nekadašnji fudbaler Partizana Nikola Ninković, ali ga je Milan Borjan „pročitao“ i zaustavio je njegov loš udarac, s obzirom na to da je lopta išla po sredini gola.
Borjanova odbrana, koji je blistao u branjenju finala u Kupu Srbije protiv Radničkog iz Niša, motivisala je izabranike Dejana Stankovića koji su počeli da "stežu obruč" oko gola Proletera i to im se isplatilo.
Igrao se 34. minutu kada je El Fardu Ben zatresao mrežu domaćina i upravo se tim rezultatom otišlo na 15-minutnu pauzu.
Očekivalo se da će u nastavku susreta Crvena zvezda uspeti da održi ili da poveća prednost, kako bi što mirnije dočekala 166. večiti derbi zakazan za narednu nedelju od 18 časova na Marakani, ali je neočekivano usledila drama.
Šokiran je četvorostruki uzastopni šampion Srbije u 61. minutu kada je Stefan Tomović neometano pogodio malu mrežu Borjanovog gola.
Očajna reakcija odbrane Zvezde, potpuno su bili pasivni i dopustili su Ninkoviću da ostavi povratku Tomoviću, koji je iz kaznenog prostora šutirao kroz noge Dragoviću i lopta je završila samom desnom uglu Borjanovog gola.
U 68. minutu ušao je u igru Pavkov umesto El Fardua Bena. Pokušao je Pavkov sa preko 30 metara u 82. minutu, a li je Petrić uspeo da loptu pošalje preko prečke. Odličan pokušaj rezerviste crveno-belih.
Ispostaviće se da će Pavkov izrasti u heroja teško izborene pobede Zvezde u Novom Sadu. Napadač iz Begeča je u 86. minutu posle idealnog centaršuta Rodića uspeo glavom sa šest metara da pošalje loptu u mrežu, za erupciju oduševljenja u crveno-belom taboru.
Zvezda ponovo diše za vratom Partizanu koji od 15.30 u Humskoj dočekuje Radnički Kragujevac, a razlika je trenutno dva boda.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Podsetimo, naredne nedelje od 18 časova na Marakani se igra 166. večiti derbi koji bi u velikoj meri mogao da odluči novog šampiona.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
SPORT
Bekstvo iz Madrida i renesansa zlatnog „orlića“ u Bratislavi /video/
Detalj sa utakmice Crvena zvezda – Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
SPORT
Kako kupiti karte za 166. „večiti derbi“?
Fudbaleri Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
SPORT
Crno-beli pečat na srpski fudbalski san!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala