- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bekstvo iz Madrida i renesansa zlatnog „orlića“ u Bratislavi /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
Pratite nas
Zlatni „orlić“ sa Novog Zelanda Ivan Šaponjić vratio se fudbalu i ponovo postiže golove. Bivši napadač Partizana koji je izgubio dve i po godine u Atletiko Madridu, postigao je drugi pogodak u drugoj utakmici za Slovan iz Bratislave u ludom meču i velikom preokretu 4:3 (0:3).
Uzalud je Ivan Šaponjić pokušavao da ubedi Dijega Simeonea da mu pruži pravu priliku na „Vandi Metropolitano“.
U paklenoj konkurenciji sa Žoaom Feliksom, Luisom Suarezom, Kunjom, Antoanom Grizmanom, Dijegom Koštom, mladom Srbinu koji može da se pohvali zlatnom medaljom sa Novog Zelanda 2015. godine, klupa je bila surova realnost.
Momak visok 192 centimetara koji je nekada branio boje Partizana, Benfike B, Zulte Varegema, je posle pozajmice u Kadiz odlučio da napusti Atletiko Madrid i da napravi veliki korak unazad u karijeri. Šest meseci pre isteka ugovora je pušten i to bez obeštećenja, prema pisanju španskih medija.
Ali, nekada i taj korak unazad može kasnije višestruko da se isplati. Šaponjić upravo proživljava fudbalsku renesansu u Bratislavi, gde je u drugom meču za Slovan stigao da se upiše u strelce.
U prvom je zabeležio gol i asistenciju, a sada je bio deo neverovatnog preokreta Slovana u pobedi rezultatom 4:3 protiv Pohronja.
Vodio je domaćin posle odlaska na poluvreme s ogromnih, ne i nedostižnih 3:0. Da bi u nastavku gosti iz Bratislave došli do potpunog preokreta i sva tri boda.
Šaponjić je u 54. minutu uspeo odlično da se snađe u srcu kaznenog prostora i da po očajnom terenu primi jednu tešku loptu, da se okrene i da sa šest–sedam metara pogodi pravo u metu – 3:2.
Do kraja susreta njegov tim je uspeo da postigne dva gola i da slavi u neverovatnom meču sa čak sedam pogodaka.
Ono što je najbitnije jeste da se zlatni orlić vratio fudbalu, da ponovo radi ono što najviše voli, kao i da su golovi došli. U slučaju da nastavi sa blistavim partijama, lako bi ekspresno mogao da se vrati na veliku scenu.
Srpski trener Veljko Paunović - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
SPORT
Paunović se oprostio pobedom
Džejms Oven i Saša Zdjelar u akciji - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
SPORT
Holanđanin je razgalio Grobare, ali je tihi heroj „nacrtao“ trijumf u Pragu /video/
Detalj sa utakmice Crvena zvezda – Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 19.02.2022
SPORT
Kako kupiti karte za 166. „večiti derbi“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala