- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kada zbog ljubavi prema košarci umesto u krevetu završite – u Nišu

© Sputnik / Petar TadićSleva na desno - Luka Martinović, Aleksa Lazrević, David Stojmanovski i Petar Jeličić
Sleva na desno - Luka Martinović, Aleksa Lazrević, David Stojmanovski i Petar Jeličić - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
Pratite nas
Dobro, i zbog „koje čašice više“. Kup „Radivoja Koraća“ svake godine donosi sjajne priče sa terena, ali i van njega i baš jedna takva je u vezi naših junaka iz Beograda koji su se u šest ujutru, pravo iz noćnog provoda, uputili ka Nišu.
Niš je i ove godine poprište na kom će u velikom finalu Kupa Srbije snage odmeriti Crvena zvezda i Partizan.
Kup je poseban u srcima ljubitelja košarke jer organizacija dozvoljava navijače oba „večita“ rivala u dvorani, što je malo zaboravljeni osećaj jer ABA liga ne dopušta gostujuću publiku u utakmicama visokog rizika.
Zbog toga se traži karta više, svi žele u dvoranu kako bi bodrili voljeni klub, a među njima su naši današnji sagovornici koji su nam u jednom lokalu, kraj dvorane Čair, ispričali svoj put do Niša.
„Autobus je bio prazan, možda je bilo nas petnaest“, rekao David Stojmanovski, jedan od sagovornika, na početku razgovara.
© Sputnik / Petar TadićAutobus kojim su naši sagovornici, u 05.50, krenuli iz Beograda za Niš
Autobus kojim su naši sagovornici, u 05.50, krenuli iz Beograda za Niš - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
Autobus kojim su naši sagovornici, u 05.50, krenuli iz Beograda za Niš
David, Luka i Aleksa, veliki ljubitelji košarke, koji su se i sami nekada bavili ovim sportom, imali su za plan da odu u Niš, ali usled „koje čašice više“ odlučili su se za ishitren potez u kom su kolateralna šteta bili prijatelj Petar, kao i devojke Sonja (od Luke), njena sestra Sara i Teodora (od Davida).
„Ma, David je predložio da odmah iz kafane krenemo ka Nišu, i mi šta ćemo, umesto da razmislimo dva puta, pristanemo i u 05.50 sednemo u autobus“, otkriva nam Luka.
Naravno da je bila bolja odluka otići kući, odspavati, jesti i zatim u podnevnim časovima krenuti ka Nišu, ali...“, dodaje Aleksa.
Pomenuli smo kolateralnu štetu, u pitanju su prijatelj i devojke naših sagovornika koji su se brzo pokajali što su pristali na ovu akciju.
„Dobro je“, rekao je Petar i digao ruke u vis slaveći nakon što je završio razgovor u kom je saznao da će imati prevoz ka Beogradu u poslepodnevnim časovima.
Petar, Sonja i Teodora vratili su se za Beograd, nešto što je Sara već uradila oko podneva, dok trojica „musketara“ – David, Luka i Aleksa – ostaju u Nišu zbog ljubavi prema košarci.
„Ovo je čist entuzijazam. Ljubav prema košarci“, ističe Aleksa.
„Da li možeš nekako da nam nabaviš karte“, nadovezao se Luka, a pitanje je bilo upućeno novinaru Sputnjika.
Detalj sa utakmice KK Partizan - KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
SPORT
Četiri detalja koja će odlučiti borbu za Žućkovu levicu
Pitanje na koje, nažalost, nije imao odgovor jer je potražnja za kartama nezapamćena. U Nišu je trenutno na stotine, a možda i na hiljade navijača Zvezde i Partizana koji traže ulaznicu za veliko finale.
„Tapkaroši traže i pet hiljada za kartu... Mnogo je“, kaže nam David.
Naši sagovornici se nadaju da će uspeti da nađu povoljnu kartu, mi im držimo palčeve, i da će ući u Čair u kom se očekuje potpuni spektakl – Zvezda protiv Partizana, Obradović protiv Radonjića, Delije protiv Grobara, a to, ako ste navijač, ne želite da propustite.
Vi, dragi čitaoci Sputnjika, ostanite uz naš portal i ispratite, u tekstualnom prenosu sa mnogo fotografija i video snimaka, veliko finale koje je na programu od 21 čas.
Zašto će derbi u Čairu biti drugačiji od onog iz Pionira
Četiri detalja koja će odlučiti borbu za Žućkovu levicu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala