- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Poljska gubi bitku sa huliganima – fantomke i bejzbol palice prekinule trening

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
Pratite nas
Ne može bez nemilih scena u poljskom fudbalu. Posle Legije čiji su navijači upali u autobus i želeli da se obračunaju sa igračima, i Visla se našla na udaru huligana koji su prekinuli trening i postrojavali svoje fudbalere.
Teror navijača u Poljskoj se nastavlja. Fudbaleri Visle iz Krakova pripremali su se za utakmicu protiv Lečne da bi se posle 15 minuta dogodilo nešto nedopustivo.
Huligani sa fantomkama i bejzbol palicama upali su na trening, naredivši igračima da stanu u vrstu, posle čega su počeli da ih vređaju. Navodno, bilo je i pljuvanja, a poruka je glasila da žele da se jače bore za grb Visle i da pod hitno moraju da poprave rezultate.
U suprotnom verbalni okršaj prerašće u fizičku silu, što je za svaku osudu. Policija je kontaktirana i ekspresno je stigla, kao i vlasnici kluba.
Da priča bude još gora i neverovatnija, postarali su se huligani koji nisu želeli da napuste trening kamp nakon što su ljubazno zamoljeni, već su počeli da vređaju i vlasnike kluba i želeli su s njima da se obračunaju, a policija je sprečila veći incident.
„Svesni smo da su navijači nezadovoljni, ljuti, ogorčeni i da ne mogu da se pomire sa činjenicom da smo katastrofalno startovali u drugom delu sezone. Razgovarali smo sa njima i obećali su nam da ubuduće neće praviti ovakve incidente koji su imali za cilj da probude svest kod igrača. Ne slažemo se sa takvim ponašanjem i stavom navijača, što smo i izneli na sastanku. Nekoliko njih je završilo u policijskoj stanici na razgovoru. Ovakve stvari ne smeju da se dešavaju klubu kao što je Visla“, navedeno je u saopštenju na oficijalnom sajtu poljskog kluba.
Visla je u prolećnom delu sezone u dva meča pretpela isto toliko poraza, te zauzima 13. poziciju na tabeli poljske Ekstraklase sa samo bodom prednosti u odnosu na Zaglebje koje je u zoni ispadanja.
Stadion Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
SPORT
Partizan otvara kapije Humske – besplatno na Radnički
Fudbaleri Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
SPORT
Crno-beli pečat na srpski fudbalski san!
Barselona - Napoli - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
SPORT
Barselona se penalom spasla bruke, Zenit „pao“ u Sankt Peterburgu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala