- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Situacija u kojoj smo je katastrofalna“ – trener FMP-a ukazao na veliki problem

© Foto : Mega Basket - Ivica VeselinovNenad Stefanović - trener FMP
Nenad Stefanović - trener FMP - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
Pratite nas
Nenad Stefanović, trener FMP-a, posle pobede nad Borcem u četvrtfinalu Kupa Srbije imao je snažnu poruku za medije rekavši da prostor treba da se da i drugim talentovanim košarkašima, a ne samo onima koji su NBA prospekti.
FMP je odigrao sjajnu utakmicu protiv Čačana i zasluženo se plasirao među četiri najbolje ekipe na Kupu „Radivoja Koraća“, a Stefanović je posle duela otkrio koliko je klubu bilo teško sa „skrpi“ ekipu za Niš.
„Moram da čestitam igračima, situacija u kojoj smo u poslednjih deset dana je katastrofalna. Na dan puta smo imali sedam i po zdravih igrača. Nismo znali u kakvom sastavu idemo. Radonjić je dobio koronu, puno povređenih, dvojica su primala infuziju da bi igrali, ovo nam je možda najveća pobeda u sezoni,“ rekao je Stefanović i u dahu je nastavio:
„Zaista sam ponosan na njih i voleo bih da se stavi fokus na druge mlade košarkaše, pošto se priča samo o mladim NBA talentima. Nama nisu potrebni samo NBA prospekti, pošto, koliko znamo, oni ne igraju uvek za reprezentaciju. Manojlović je 2002. godište, Šaranovića 2003. godište, Pavićević je 2001, Vujičić 2002, a pre meča je primio injekciju kako bi igrao. Voleo bih da se malo više obrati pažnja na njih, zaslužuju da se više piše o njima.“
Stefanović je ovde ukazao na problem koji je Igor Kokoškov imao pre manje od godinu dana kada su srpski talenti Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić „odjavili“ selektora kako bi se što bolje spremili za NBA sezonu.
To jeste problem, nekada je bilo nezamislivo da mladi košarkaši odbiju poziv nacionalnog tima zbog toga Stefanović ima pravo kada kaže da pažnja treba da se obrati i na one igrače, koji možda neće doći do NBA, ali imaju potencijal da u budućnosti obuku dres Srbije.
FMP će u polufinalu igrati verovatno protiv Partizana, s obzirom da su crno-beli veliki favoriti protiv Borca iz Zemuna.
„Sutra nam preostaje da se borimo i uradimo ono što je do nas“, zaključio je Stefanović.
Izveštač Sputnjika iz Niša - Petar Tadić.
Detalj sa košarkaške utakmice između FMP-a i Borca - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
SPORT
„Panteri“ rutinski do polufinala – FMP pobedio Borac
Dvorana Čair - Kup Radivoja Koraća - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
SPORT
Niš diše košarku – Sputnjik na Kupu „Radivoja Koraća“ /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala