- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Niš diše košarku – Sputnjik na Kupu „Radivoja Koraća“ /foto/

© Sputnik / Petar TadićDvorana Čair - Kup Radivoja Koraća
Dvorana Čair - Kup Radivoja Koraća - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
Pratite nas
„Nije Beograd Srbija“, rečenica koja je toliko pota izrečena od strane političara da je postala floskula. Ali, u našem primeru zaista je tako jer smo to osetili prvim korakom u gradu Nišu.
Grad na reci Nišavi ovih dana je prestonica srpske košarke, pošto je u četvrtak počeo Kup „Radivoja Koraća“ - turnir na kom će se dodeliti prvi domaći trofej u sezoni.
Niš se ispostavio kao idealan domaćin prethodnih sezona, te su iz Košarkaškog saveza Srbije odlučili da sedmnaesti put daju domaćinstvo Kupa ovom gradu.
I, nisu pogrešili. Iako je i dalje u toku uvodni deo turnira, odnosno četvrtfinala u kojima se uglavnom i pre meča znaju pobednici, u vazduhu se oseća košarka.
© Sputnik / Petar TadićPešačka zona - Niš
Pešačka zona - Niš - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
Pešačka zona - Niš
„Ova četiri dana u godini su mi uvek posebna jer se, osim toga što se uživa u košarci, uvek okupim sa prijateljima i spojimo ono najbolje - košarku i druženje“, rekao nam je jedan od prolaznika u Nišu.
Euforija i dalje nije na vrhuncu, nije ni na 50 odsto svojih mogućnosti, a usijanje se očekuje u nedelju kada bi na terenu trebalo da se sastanu „večiti“ rivali - Crvena zvezda i Partizan.
© Sputnik / Petar TadićPalata pravde - Niš
Palata pravde - Niš - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
Palata pravde - Niš
Kup je tu poseban po još jednoj stvari - na tribinama su navijači oba kluba, što daje posebnu draž utakmici.
Nažalost, to su i idealni uslovi za incidente, pa zbog toga se derbiji u ABA ligi igraju pred navijačima kluba koji je domaćin utakmice.
Niš se polako zagreva, košarka se oseća, a vi ostanite uz Sputnjik koji se nalazi na licu mesta i pravovremeno će vas obaveštavati o najzanimljivijim dešavanjima.
Od izveštača Sputnjika - Petra Tadića.
Nikola Kalinić i Željko Obradović, fotografija posle utakmice KK Crvena zvezda - KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
SPORT
Kreće borba za „Žućkovu levicu“ – Večita priča ili pisanje istorije u Nišu?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala