- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kreće borba za „Žućkovu levicu“ – Večita priča ili pisanje istorije u Nišu?

© Foto : ABA liga - Dragana StjepanovićNikola Kalinić i Željko Obradović, fotografija posle utakmice KK Crvena zvezda - KK Partizan
Nikola Kalinić i Željko Obradović, fotografija posle utakmice KK Crvena zvezda - KK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
Pratite nas
Kup Radivoja Koraća po sedamnaesti put biće održan u Nišu, a baš kao i prethodnih godina glavni favoriti za prvi domaći trofej u sezoni biće „večiti“ rivali – Crvena zvezda i Partizan.
Turnir startuje u četvrtak, završava se u nedelju i tokom ova četiri dana grad na reci Nišavi biće prestonica srpske košarke, a novinar Sputnjika biće na licu mesta i imaćete priliku sve to da ispratite na našem portalu.
Februar svake godine poseban je u srcima ljubitelja košarke pošto se tradicionalno održavaju turniri na kojima se dele prvi domaći trofej.
Tako je i u Srbiji i, iako mnogi tvrde da Kup ne spada u red najvažnijih takmičenja u sezoni, jer jelte ne donosi ništa „osim“ prestiža, turnir u Nišu znao je da bude prekretnica mnogih timova koji bi posle nastavili sa pobedničkim partijama.
Ove godine na Kupu Radivoja Koraća učestvovaće osam klubova: Crvena zvezda (branilac trofeja), Partizan, Mega, FMP, Borac Čačak, Borac Zemun, Zlatibor i Radnički Kragujevac.
Najveće iznenađenje predstavljaju Zemunci, klub koji je do završnice turnira došao putem kvalifikacija, a od autsajdera tu je još Radnički iz Kragujevca, dok će Zlatibor imati šta da kaže protiv Mege.

Pogledajte parove i satnice Kupa:

Četvrtfinale, 17. februar:
18.00: Crvena zvezda - Radnički Kragujevac (1)
21.00: Mega Mocart - Zlatibor (2)
18. februar:
18.00: FMP - Borac Čačak (3)
21.00: Partizan - Borac Zemun (4)
Polufinale, 19. februar:
17.00: Pobednik (1) i (2)
21.00: Pobednik (3) i (4)
Finale, 20. februar:
21.00: (1) ili (2) protiv (3) ili (4)

Crvena zvezda - Radnički Kragujevac

Turnir u Nišu kreće utakmicom između Beograđana i Kragujevčana, u kojoj je apsolutni favorit klub iz prestonice Srbije koji i brani trofej osvojen pre godinu dana.
Zvezda u Niš dolazi u dobrom raspoloženju, nalazi se u seriji od tri pobede zaredom u svim takmičenjima, od kojih je jedna bila u Kazanju protiv Uniksa.
© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaši Crvene zvezde
Košarkaši Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
Košarkaši Crvene zvezde
To se ne može reći za Radnički, ekipa je vezala pet poraza u nizu u Košarkaškoj ligi Srbije i Zvezdu na papiru očekuje rutinski posao.
Ipak, protivnik se ne sme potceniti iz razloga što manji timovi žive za ovakve utakmice i ukoliko favorit ne uđe dovoljno ozbiljno, vrlo brzo bi mogao da se nađe u problemu.
Zvezda će u Nišu biti bez Majka Cirbesa, zbog problema sa kolenom, svi ostali su spremni i iz kluba najvljuju napad na trofej.
„Idemo u Niš na završnicu Kupa Radivoja Koraća da opravdamo ulogu favorita u utakmici sa Radničkim iz Kragujevca i ostvarimo plasman u narednu rundu takmičenja. Ovom prilikom čestitam ekipi Radničkog na plasmanu u završnicu“, rekao je Radonjić za zvaničan sajt.
Klub iz Kragujevca na terenu predvodi iskusni 42-godišnji Raško Katić i biće zanimljivo ispratite njegove duele sa Ognjenom Kuzmićem.
Zvezda je apsolutni favorit u četvrtfinalu i sve osim plasmana dalje bilo bi ravno čudu.

Mega Mocart - Zlatibor

Drugo četvrtfinale Kupa donosi nam zanimljiv susret između Mege i Zlatibora.
Najmlađi klub u regionu favorit je protiv jedne od najboljih ekipa KLS-a, ali ekipa iz Čajetine, baš zbog tog neiskustva Mege, ima čemu da se nada.
Mega ove sezone igra sjajnu košarku, što govori i nedavna pobeda protiv Partizana, međutim, poznato je da kod mladih timova uvek postoji „ali“ zbog manjka iskustva u ovakvim utakmicama.
Odličnu sezonu za Zlatibor igra bivši košarkaš, između ostalog, Metalca Dušan Kutlešić, a tu su i Tadić, Adžić i drugi igrači koji su u dobrim formama.
Nikola Jokić i Samson Ružencev - Mega Mocart - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
SPORT
Iz Rusije, preko Amerike, do Srbije – Samson otkrio svoju netipičnu priču za Sputnjik
Iz Mege su teške utakmice i porazi, januar i početak februara je bio paklen za mladu ekipu Vlade Jovanovića i zbog toga duel sa Zlatiborom može da im posluži da se vrate na stazu pobeda.
Talentovani Samson Ružencev iz Mege pričao je za Sputnjik pre početka Kupa Koraća.
„Partizan i Crvena zvezda su favoriti. Mi ćemo ići utakmicu po utakmicu i videćemo gde će nas to odvesti. Naravno da bi voleli da osvojimo, ali polako, korak po korak“, rekao je Ružencev.
Prvi korak je Zlatibor i očekuje se da ga Mega preskoči, a da li će to biti uz manje ili više problema, videćemo u četvrtak uveče.

FMP - Borac Čačak

Panteri i Čačani ubedljivo su najizjednačeniji par. Dva abaligaša, kluba koji imaju podjednake šanse za plasman u polufinale, iako tabela u ABA ligi govori da je FMP favorit.
FMP stoji mnogo bolje od Borca, ali ima čak šest poraza zaredom u regionalnom takmičenju i izgubio je kontakt sa vodećim ekipama.
Ruku na srce, ekipa trenera Stefanovića imala je težak raspored i doživela je nekoliko nesrećnih poraza.
© Foto : ABA league / Buducnost VOLIMarko Marinović, trener KK Borac
Marko Marinović, trener KK Borac - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
Marko Marinović, trener KK Borac
Ipak, momentum je na strani Borca koji je pobedio na tri od poslednje četiri utakmice i košarkaši kluba kraj Morave ulaze puni samopouzdanja u susret.
Rivali u četvrtfinalu Kupa odigrali su već jedan meč ove sezone i FMP je slavio u Čačku u neizvesnoj završnici - 77:80.
Isto se očekuje i ovoga puta, FMP je nešto kvalitetniji tim, Borac u boljoj formi i zato se nadamo egalu do poslednjeg minuta.

Partizan - Borac Zemun

Crno-beli protiv najprijatnije iznenađenja ovogodišnjeg Kupa u Nišu. Partizan je apsolutni favorit protiv Zemunaca, koji igraju u Drugoj ligi Srbije i koji su plasmanom na završnicu ostvarili najveći uspeh u kratkoj istoriji.
Borac je osnovan 2009. godine, spada među najmlađe klubove u Srbiji i samo pojavljivanje u Nišu je za njih veliki uspeh.
Kada je reč o Partizanu, uz Zvezdu, glavni favorit za osvajanje Kupa, u sušnim godinama iza crno-beli znali su da osvajaju turnir u Nišu i nadaju se da bi ponovo mogli da podignu trofej.
© Foto : ABA liga / KK Partizan / Dragana StjepanovićKošarkaši Partizana
Košarkaši Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 16.02.2022
Košarkaši Partizana
Ekipa Željka Obradovića nije imala najbolji januar, ali nalazi se u seriji od tri pobede zaredom i protiv Borca bi trebalo rutinski da opravdaju ulogu favorita.
Partizan je imao najviše problema sa sastavljanjem ekipe zbog pravila o broju stranaca i Obradović je odlučio da u Nišu ne igraju Jam Madar i Gregor Glas.
Zemunci verovatno neće biti pravi ispit za Partizan u Nišu, ali već u polufinalu očekuje ih mnogo teži zadatak. Ali, o tome potom, prvo da preskoče prepreku u vidu Borca.
Neka borba za Žućkovu levicu počne!
Iz Rusije, preko Amerike, do Srbije – Samson otkrio svoju netipičnu priču za Sputnjik
Srbija sa Micićem i Nedovićem napada Slovake
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala