- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Kako sme bilo koji strani diplomata u Crnoj Gori da poziva na - uništenje Rusije!?

© Sputnik / Nebojša PopovićPodgorica
Podgorica - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2022
Pratite nas
Analitičar Vojin Grubač je, povodom poziva na skup u Podgorici u znak podrške Ukrajini, koji je uputio ukrajinski konzul Mihail Šmatov uz haštag „Rusija mora biti uništena“, izjavio da se kao logično pitanje nameće kako može i sme bilo koji strani diplomata u Crnoj Gori da poziva na uništenje bilo koje države ili bilo koga bez momentalnih sankcija.
Grubač smatra da bi Šmatov trebalo da bude proglašen personom non grata.
Šmatov je, naime, taj poziv objavio na svom Fejsbuk profilu, a haštag je nakon nekoliko sati uklonio.
„Posle upravo završenog ukrajinskog ‘Rata kojeg nema’ mediji Zapada konstatuju rezultate toga spektakla i računaju koje kompanije i države su iz njega izvukle ekstraprofite. Jer, radilo se o neverovatnoj zaradi koju je prouzrokovala ratnohuškačka propaganda iako se rat uopšte nije desio“, rekao je za portal IN4S Grubač.
Prema njegovim rečima, prave se uporedne analize da li će se ponoviti nova planetarna, ratnohuškačka medijska hajka i priprema za sledeću epizodu unosnog geostrateškog biznis-projekta „Rat kojeg nema“ u Ukrajini.
„Za to vreme, Mihailo Šmatov, nevaspitani ukrajinski konzul u Podgorici, odlučio je da ‘pozove Crnu Goru’ u odlučujuću bitku posle završenog neodržanog rata kroz poziv na nekakav ‘marš jedinstva sa Ukrajinom’ 19. februara u Podgorici. Ukratko, setio se uskoprčeni i šovinizirani ukrajinski konzul da na ulicama Podgorice produži rat kojeg nije bilo, verovatno pretpostavljajući da su građani Crne Gore blavori i idioti“, ocenio je Grubač.
Pozivu bi se trebalo odazvati, rekao je Grubač, ali dodaje da bi skup trebalo održati ispred ukrajinske ambasade, odakle bi se poslala poruka Šmatovu u, kako je kazao, vidu jedne reči: „Mrš“, ili tri reči „Marš šovinističke nakaze“.
Grubač je postavio i pitanje zašto Šmatov nije otišao u Ukrajinu i bio sa svojim narodom u vreme, kako se izrazio, naduvane ratne krize.
Da je Šmatov bio u Kijevu pre par dana, mogao je da kao „ubeđeni domoljub iskoristi priliku da na kolenima moli ukrajinske biznismene i poslanike ukrajinske Rade da ne beže stotinama letelica, rojevima aviona iz Ukrajine uoči rata kojeg nije bilo“, dodao je Grubač.
„Na tu sramnu bežaniju svojih bogatih i uticajnih sunarodnika Šmatov se nije ne osvrnuo, ali bi da mitinguje po Podgorici koja je daleko od te bruke koja se u Kijevu desila“, zaključio je Grubač.
Most u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
RUSIJA
Moskva traži jače obezbeđenje za ambasadu u Podgorici, Zaharova podseća na objavu ukrajinskog konzula
Noćni vukovi u Besmrtnom puku u Beogradu povodom Dana pobede na fašizmom  - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
REGION
Crnogorski „Noćni vukovi“ oglasili se povodom najavljenog „marša jedinstva sa Ukrajinom“ u Podgorici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala