- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva traži jače obezbeđenje za ambasadu u Podgorici, Zaharova podseća na objavu ukrajinskog konzula

© Sputnik / Nebojša PopovićMost u Podgorici
Most u Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
Pratite nas
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je rekla da je ruska ambasada u Podgorici uputila notu Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore sa molbom da pojačaju obezbeđenje oko zgrade ruskog diplomatskog predstavništva u slučaju da dođe do provokacija 19. februara za kada je planirana manifestacija u znak podrške Ukrajini.
Ona je na svom telegram kanalu skrenula pažnju i na to da je konzul Ukrajine u Podgorici Mihailo Šmatov objavio post na Fejsbuku sa haštagom #Rusija mora biti uništena#, ali da ga je posle nekoliko sati uklonio.
Konzul u postu obaveštava da se organizuje „Marš jedinstva“ u subotu u Podgorici u 12 sati i poziva građane Crne Gore da se odazovu i u što većem broju podrže Ukrajinu.
Podsetimo, Zapad mesecima neosnovano optužuje Rusiju da namerava da izvede invaziju na Ukrajinu. Poslednjih dana i mediji i političari su spekulisali o datumu početka napada, ali se ništa od toga nije dogodilo. U međuvremenu, u Ukrajinu su se slile tone zapadnog naoružanja i vojne tehnike.
Budva - Sputnik Srbija, 1920, 04.08.2020
Ukrajinski konzul u Crnoj Gori: Odmorio sam se od ruskog jezika, a vi opet pustili Ruse da dođu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala