- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Crnogorski „Noćni vukovi“ oglasili se povodom najavljenog „marša jedinstva sa Ukrajinom“ u Podgorici

© Sputnik / Dejan Simić"Noćni vukovi" u "Besmrtnom puku" u Beogradu povodom Dana pobede na fašizmom
Noćni vukovi u Besmrtnom puku u Beogradu povodom Dana pobede na fašizmom  - Sputnik Srbija, 1920, 17.02.2022
Pratite nas
Predsednik „Noćnih vukova“ u Crnoj Gori Vukoman Bulatović uputio je dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore, od kojih traži odgovore na najavljeni „marš jedinstva sa Ukrajinom“, koji je planiran za 19. februar u Podgorici, a koji je na svom Fejsbuk profilu objavio izvesni Mihailo Šmatov.
Bulatović je upitao Ministarstvo unutrašnjih poslova da li je skup prijavljen u skladu sa Zakonom, kao i da li je MUP, kako navodi, „upoznat sa izazivanjem verske i nacionalne netrpeljivosti i da li će sprečiti ratnohuškačku retoriku“.
„Sa Fejsbuk profila izvesnog Mihaila Šmatova, navodno zaposlenog u Ambasadi Ukrajine u Crnoj Gori, za subotu 19. februara u 12 časova najavljen je skup u Podgorici. Pod uslovom da se radi o stvarnoj ličnosti, a zbog ozbiljnosti posledica ovakve objave, molimo da nas izvestite o sledećem“, stoji u dopisu Bulatovića upućenom MUP-u, prenosi Tanjug.
Bulatović je, između ostalog, napisao da se obraća u ime članova ruskog moto kluba „Noćni vukovi“, u ime, kako kaže, svih Rusa, Crnogoraca, Srba, Ukrajinaca i svih onih koji ne žele da ratnu histeriju sa rusko-ukrajinske granice prenose na „našu, ionako podelama i razdorom izranjavanu zemlju“.
„Ratnohuškačka retorika i oni koji se njome koriste ne zaslužuju naše gostoprimstvo, a imajte u vidu da svaka akcija ima reakciju“, naveo je Bulatović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala