- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Novi „android“ dobija opciju koju vlasnici „ajfona“ obožavaju

© Foto : Pixabay / Neo Tam Android logotip
Android logotip - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Predstojeća verzija operativnog softvera iz „Gugla“, korisnicima će konačno dati mogućnost gašenja podsetnika odmah nakon prvog pokretanja aplikacije.
Najnovija test-verzija „androida 13“ sa sobom je donela zanimljivu karakteristiku pod imenom „Runtime notification permissions“. Reč je o na prvi pogled jednostavnoj opciji, koja korisniku nakon prvog pokretanja instalirane aplikacije postavlja pitanje želi li da mu program šalje podsetnike.
Ova karakteristika je, piše portal „Nekst veb“, presudna za brojne korisnike „androida“ zato što operativni sistem dozvoljava sve vrste obaveštenja sve dok ih korisnik ne isključi. Uz „android 1“3 ova će mogućnost biti u rukama korisnika od samog starta, slično kao na iOS-u.
Prema rezultatima istraživanja, koje je prošle godine sprovela kompanija za mobilni marketing „Klevertap“, prihvatanje obaveštenja na „androidu“ vrti se oko 91 odsto, dok je na iOS-u svega 44 odsto, što je uglavnom zbog gore pomenute automatske funkcije, prenosi B92.
Izvor navodi da su prva saznanja o ovoj zanimljivoj opciji stigli od sajta „Android polis“, odnosno insajdera Mišala Rahmana. Rahman je naglasio da će nova karakteristika verovatno stići zajedno sa „androidom 13“, što znači da je možemo očekivati od jula nadalje.
Mobilni telefoni - Sputnik Srbija, 1920, 08.02.2022
EKONOMIJA
Nova pravila u Srbiji: Kako preneti broj mobilnog kod drugog operatora
Prodavnica brenda Šaomi - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
EKONOMIJA
Kineski gigant protiv američkog: 15 milijardi dolara za svrgavanje sa trona
Bežične slušalice - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2022
NAUKA I TEHNOLOGIJA
Da li bežične slušalice štete mozgu?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala