- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak ima zeleno svetlo – za „zelenu“ sezonu!

© AP Photo / Mark BakerNovak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022.
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
Pratite nas
Britanski novinar Stjuart Frejzer objavio je da je Novak Đoković trenutno jedini teniser iz Top 100 koji nije vakcinisan. Ipak, i pored toga prema informacijama koje on poseduje, kako sada stvari stoje, Srbin bi mogao da učestvuje na Vimbldonu, jedinom Grend slem turniru koji se igra na zelenoj površini, na travi.
Za to je navodno dovoljan samo negativan test na virus korona, za ulazak u zemlju i učešće na Grend slem turniru u Velikoj Britaniji.
„Novak Đoković je sada jedini igrač sa ATP rang liste iz prvih 100 koji nije vakcinisan. Ipak i dalje će moći da se nadmeće na Vimbldonu. Nevakcinisani putnici mogu da se tesitraju na virus kovid pre i posle dolaska u Englesku. Organizatori trenutno ne zahtevaju dodatna pravila“, napisao je novinar Tajmsa Stjuar Frejzer.
Pre nego što se on oglasio na društvenoj mreži Tviter, i bivši britanski teniser Tim Henman koji je razočaran što je Đoković spreman da žrtvuje sve trofeje jer odbija da se vakciniše, takođe je poručio u razgovoru za Bi-Bi-Si Radio 4 da bi Novak Đoković trebalo da dobije „zeleno svetlo“ za učešće na Vimbldonu.
Podsetimo, Rafael Nadal trenutno vodi u trci po broju Grend slem trofeja jer ih posle Australije ima 21, a Novak Đoković i Rodžer Federer su na koti 20.
Novak je jasno i glasno poručio da neće odustati od svojih principa i da je spreman da žrtvuje trofeje, ali da se još neće vakcinisati protiv virusa korona, kao i da se nada popuštanju mera na turnirima.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2022
SPORT
Novak je spreman da žrtvuje sve trofeje
Italijanski teniser Mateo Beretini proslavlja pobedu nad Gaelom Monfisom u četvrtfinalu Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 12.02.2022
SPORT
„Kunem vam se...“: Italijan „odbio“ da odgovori na pitanje o Đokoviću
Kamila Valijeva - Sputnik Srbija, 1920, 11.02.2022
SPORT
Sport u kandžama moći – zašto Kamila mora da prođe kao Novak
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala